Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Έκθεση αλληλεγγύης από την ομάδα “Συνάνθρωπος”

Τα έσοδα θα διατεθούν σε δύο νέους που μετά από τροχαίο ατύχημα έχουν ανάγκη για την αγορά τεχνητού μέλους

Έκθεση αλληλεγγύης για τη στήριξη δύο Χανιωτών που τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα εγκαινιάστηκε χθες βράδυ από την ομάδα “Συνάθρωπος” στο Γιαλί Τζαμισί, στο ενετικό λιμάνι.
Στην έκθεση ο ζωγράφος Μιχάλης Αλεξάκης και η σύζυγός του εικαστικός, Καλλιόπη Τσιμιτσή, προσφέρουν τα έργα τους προς πώληση και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους δύο νέους που μετά από τροχαίο ατύχημα έχουν άμεση ανάγκη για την αγορά τεχνητού μέλους.
Η έκθεση θα συνεχιστεί σήμερα Σάββατο και θα ολοκληρωθεί αύριο ενώ θα λειτουργεί τις ώρες από 12 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της ομάδας στήριξης “Συνάνθρωπος”, Σήφης Χιωτάκης, δήλωσε ότι «ότι ο σκοπός της έκθεσης είναι να μαζευτούν χρήματα για να βοηθηθούν δύο συνανθρώποι μας οι οποίοι μετά από τροχαίο ατύχημα το καλοκαίρι που μας πέρασε, υπέστησαν ακρωτηριασμό. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός.
Οι πίνακες έχουν παραχωρηθεί από τον ζωγράφο Μιχάλη Αλεξάκη και την εικαστικό Πόπη Τσιμιτσή. Τα έσοδα που θα προκύψουν από τα έργα που θα πωληθούν εξ ολοκλήρου θα δωθούν στους δύο συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Πέρα από το αυτονόητο ευχαριστώ στο ζωγράφο και τη σύζυγό του εικαστικό, ευχαριστίες στους δήμους Χανίων και Πλατανιά και στην αντιπεριφέρεια Χανίων που συμπαραστέκονται σε αυτή την προσπάθεια. Επιλέξαμε την ημερομηνία αυτή για τα εγκαίνια, παραμονή της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία. Εχει τον συμβολισμό της η ημερομηνία».
Ο κ. Χιωτάκης πρόσθεσε ότι «ο κόσμος μπορεί να επισκεφτεί την έκθεση να αγοράσει κάποιο έργο. Επίσης, υπάρχει ένας πίνακας ο οποίος δίδεται προς κλήρωση, δηλαδή ο κόσμος μπορεί να προμηθευτεί από την είσοδο της έκθεσης κλήρο αξίας 2 ευρώ για να μπορέσει να συμμετάσχει στην κληρωση του έργου, υπάρχει κουμπαράς μέσα στον εκθεσιακό χώρο που μπορεί να βάλει ό,τι θέλει σε χρήματα και έχουν ανακοινωθεί οι λογαριασμοί της ομάδας στήριξης Συνάνθρωπος στην τράπεζα Χανίων και στην τράπεζα Πειραιώς, όπου όποιος επιθυμεί, μπορεί ηλεκτρονικά να καταθέσει χρήματα για αυτό τον σκοπό».
Από τη μεριά του ο Μιχάλης Αλεξάκης σημείωσε ότι «είναι η 6η έκθεση που κάνουμε για φιλανθρωπικό σκοπό. Ζωγραφίζουμε από αγάπη για την τέχνη. Αγαπάμε να προσφέρουμε. Εχουμε μικρά παιδιά και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπου υπάρχει θέμα. Είμαστε μέλη της ομάδας στήριξης “Συνάνθρωπος” και σε κάθε κάλεσμά τους τρέχουμε να ανταποκριθούμε».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα