Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη Erasmus+ στην ΟΑΚ

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, 15 Εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Τουρκία και τη Χώρα των Βάσκων, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ, με Υπεύθυνο τον Καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου Κολυμπαρίου, κ. Ζαχαρία Κουτουλάκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ Project με τίτλο: “MISSION POSSIBLE HEALTH 2017 – 2019”. Το Πρόγραμμα –που αποτελείται από τις ενότητες νερό, διατροφή, δάση και βότανα– ως σκοπό έχει τη μελέτη και την ευεργετική επίδραση των βοτάνων στην υγεία μας και κατ’ επέκταση στη ζωή μας.

Τους Εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος, κ. Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού, τους ενημέρωσε σχετικά για το έργο και την ιστορία του Ιδρύματος, δίδοντας έμφαση στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΟΑΚ, καθώς και στο Διεθνές Πρόγραμμα Λόγου και Τέχνης «Πρόσωπο προς πρόσωπο», το οποίο φιλοξενείται στο Ίδρυμα.
Στη συνέχεια ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), κ. Αντώνης Καλογεράκης, μέσα από την προβολή διαφανειών ανέλυσε στους εκπαιδευτικούς το περιβαλλοντικό έργο του Ιδρύματος. Οι κύριες δράσεις του ΙΘΟ περιλαμβάνουν την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, την προώθηση ήπιων μορφών ενέργειας, μέσω του φωτοβολταϊκού 50kWp της ΟΑΚ, την ενημέρωση σχετικά με τα βότανα της Κρήτης και τη σημασία της Κρητικής διατροφής στην υγεία. Επίσης, συζητήθηκε το όραμα για ένα αειφόρο μέλλον, το οποίο θα σέβεται τη φύση και τον άνθρωπο, με ειδική αναφορά στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Οι Εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Γάλλο Καθηγητή Βοτανολογίας και φίλο του Ιδρύματος κ. Ζακ Ζαφράν και να περιηγηθούν στο Μουσείο Βοτάνων της ΟΑΚ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Γυμνασίου Κολυμπαρίου:
http://gymnasiokolymvariou.blogspot.com/  καθώς και την Ιστοσελίδα για το Erasmus+ Project: http://erasmusplus.zsnw.ed


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα