Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Εκκλησίες, μοναστήρια και εξωκλήσια αφιερωμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου στα Χανιά

Ο Αύγουστος είναι ο τελευταίος μήνας του Καλοκαιριού και αφιερώνεται στην Παναγία με τις δέουσες δοξασίες ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης.

Σε όλη την Κρήτη έτσι και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (Νομό Χανίων) οι εορταζόμενοι ναοί είναι πολυάριθμοι με άλλους αρκετά γνωστούς και άλλους λιγότερο..

Στις αρχιερατικές περιφέρειες των Ιερών Μητροπόλεων Κυδωνίας και Αποκορώνου, Κισάμου και Σελίνου καθώς επίσης και στην αρχιερατική περιφέρεια Σφακίων της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, καταγράψαμε αρκετούς εορταζόμενους ναούς που είναι αφιερωμένοι στην μεγάλη μάνα του κόσμου την Παναγία μας τους οποίους παραθέτουμε ως εξής:

Στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου θα λειτουργηθούν πανηγυρικά τόσο την παραμονή με την ακολουθία του εσπερινού όσο και την κυριώνυμο ημέρα, στον Δαράτσο, την Λίμνη, τα Μεσκλά, τον Πλατανιά, το μοναστήρι Μεγίστης Λαύρας στις Μουρνιές, στο Αρώνι, στα Χωραφάκια, στο Καλάμι, τον Κεφαλά, την Εξώπολη, τον Εμπρόσνερο, τα Πεμόνια και τον Αλίκαμπο.

Στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, στην Κερά, την Επισκοπή, το μοναστήρι Γωνιάς Κολυμπαρίου, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Βουλγάρω την οποία την γιορτάζουν ως Παναγία του Βουνού τον 15αύγουστο, το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας, στα Βοθιανά, στα Μαχιά και στα Τεμένια.

Στην αρχιερατική περιφέρεια Σφακίων της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, στα Ασκύφου, την Ίμπρο, στα Ασφένδου, στον Καλλικράτη, στη Χώρα Σφακίων, στο Λουτρό και στην Αγιά Ρουμέλη.

Ενδεικτικά παραθέτουμε φωτογραφίες από πέντε Ιερούς Ναούς που επισκεφτήκαμε το πρωί της Κυριακής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Για ενημέρωση των αναγνωστών, σημειώνω ότι στην περιφέρεια Κακοδικίου υπάρχουν δύο ναοί της Κοιμήσεως. Ο ένας βρίσκεται στη συνοικία Παπαδιανά, ο άλλος (που αναφέρεται στο δημοσίευμα) στη συνοικία Μαχιά. Ο δεύτερος αυτός ναός ήταν ο κεντρικός για τη δεύτερη ενορία της περιφέρειας (ενορία Μαχιών). Αν δεν έχει καταργηθεί η ενορία αυτή, ο ναός παραμένει, δυστυχώς, αλειτούργητος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα