Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Έκκληση προς τον Δήμο Χανίων: Βοηθήστε τα Σχολεία μας!

Κύριε διευθυντά, διά την σωστή και εύρυθμη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας απαιτείται ένα ποικίλο ανθρώπινο δυναμικό, μέρος του οποίου είναι και η γραμματειακή υποστήριξη. Ο/Η γραμματέας του Σχολείου έχει γενικά καθήκοντα.

Οργανώνει διοικητικά έγγραφα, ταξινομεί και διοικεί ένα ολόκληρο γραφείο, χωρίς το οποίο το σχολείο δυσλειτουργεί. Δυστυχώς, οι γραμματείς των σχολείων προσλαμβάνονται μέσω κοινωφελών προγραμμάτων από τον Δήμο Χανίων με μικρής διάρκειας συμβάσεις εργασίας. Τα δε χρήματα χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ. «Προσλήφθηκα 1.9.2022» αναφέρει η κα Ευαγγελία Βαρδάκη, γραμματέας του 7ου Γυμνασίου Χανίων. «Η σύμβαση μου λήγει 30.11.2023 και δεν θα ανανεωθεί! Το 7ο Γυμνάσιο θα μείνει χωρίς γραμματειακή υποστήριξη!» Πραγματικά ένα μεγάλο πλήγμα για το σχολείο αυτό! Η κα Βαρδάκη υπήρξε ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου στην Αθήνα και στα Χανιά και έχει πολλές γνώσεις διοίκησης Επιχειρήσεων. Ένεκα οικογενειακών λόγων μετεγκατεστάθη εις τα Χανιά. Προσελήφθη εις το 7ο Γυμνάσιο Χανίων, τη γραμματεία του οποίου έκανε κόσμημα.

Στα γενικά της καθήκοντα ανήκουν και η διαφόρων ειδών παροχή βοήθειας προς τους μαθητές/τριες, η επιστασία και η διευκόλυνσις του έργου των καθηγητών/τριων. Το έργο της αναγνωρίζεται τόσο από το καθηγητικό προσωπικό όσο και από τους μαθητές/τριες και τους γονείς τους. Δεν είναι όμως μόνη της στη δυσχερή θέση της απόλυσης. Και άλλα άτομα, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, πρόκειται να απολυθούν! Θα μείνουν κάποια σχολεία μας έτσι χωρίς γραμματειακή υποστήριξη! Ο Δήμος Χανίων γιατί δεν ανανεώνει τις συμβάσεις; Αναρωτιούνται πολλοί συμπολίται μας!

Εν τω μεταξύ έχουν προσφύγει 12 άτομα (5 γραμματείς σχολείων) στη Δικαιοσύνη, μεταξύ αυτών και η κα Βαρδάκη. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για 21 Νοεμβρίου 2023 εις το Πρωτοδικείο Αθηνών. Κων/νος Κ. Κνιθάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα