Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Εκδήλωση στα Σφακιά για την επανάσταση του Δασκαλογιάννη (φωτ. & video)

Με αρκετούς προσκυνητές εορτάστηκε το πρωί της Κυριακής το αριστερό κλίτος του κεντρικού Ιερού Ναού της Ανώπολης Σφακίων αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα για να ακολουθήσει στη συνέχεια μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων της επανάστασης του Δασκαλογιάννη.
Ο εφημέριος της Ενορίας π. Παΐσιος Παπασηφάκης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού μπροστά στον ανδριάντα του Δασκαλογιάννη.

Το “παρών” έδωσαν πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, εκπαίδευσης, ιστορικών οικογενειών κ.ά. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Μανουσέλης, πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών Π.Ε. Χανίων.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος από όλους, τραγουδήθηκε ένα ριζίτικο τραγούδι, χόρεψαν το πεντοζάλι λεβέντες χορευτές του μουσικοχορευτικού συλλόγου “Τα Σφακιά”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή εκδήλωση λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού είχε λιγότερο από άλλες χρονιές κόσμο και τελέστηκε χωρίς στρατιωτικό άγημα και μουσική μπάντα του Στρατού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες