Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Εκδήλωση μνήμης Ολοκαυτώματος του Μέρωνα

Με σεμνότητα και σεβασμό στη Μνήμη των θυμάτων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Μέρωνα από τους Τούρκους, την ημέρα της Υπαπαντής  στις 2 Φεβρουαρίου 1867, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέρωνα.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας της Μερώτριας στο Μέρωνα. Στη συνέχεια, στην πλατεία του χωριού όπου βρίσκεται προτομή του Κων/νου Γιαμπουδάκη, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμην του Ιερομονάχου Γαβριήλ, του Κων/νου Γιαμπουδάκη – Πυρπολητή Μονής Αρκαδίου, της Μητρός του, Δέσποινας Λιουδάκη με καταγωγή από το Μέρωνα και των Ολοκαυτωθέντων και σφαγιασθέντων Μερωνιανών.
Ακολούθησε αναφορά ιστορικών γεγονότων από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα κ. Εμμανουήλ Μοσχονά, Ριζίτικο τραγούδι από ομάδα Μερωνιανών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαίρη Λιονή, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Βασιλείου κ. Βασίλειος Θοδωράκης, καθώς και εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων. Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης έστειλε χαιρετισμό, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα