Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για τον Ερωτόκριτο

Εκδήλωση με θέμα «H Φυσιογνωμία της Κισσάμου στην εποχή του Ερωτόκριτου» (Αρχιτεκτονική, μουσική, τέχνη, συνδυασμός σύγχρονου χορού με παραδοσιακή μουσική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 9.00μ.μ., στο Ενετικό Τείχος (οδός Τομπάζη).
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Προβολής Κισσάμου «Η ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ» μαζί με τον Δήμος Κισσάμου και την Κοινοφελή Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προβολής Κισσάμου «Η ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ» κ. Γεωργιλάκη Γιώργο και τον Δήμαρχο Κισσάμου κ.Σταθάκη Θεόδωρο, Παρουσίαση της εκδήλωσης από τον Γεωργιλάκη Γιώργο. -Διάλεξη-ομιλία του Δασκάλου Κουμή Ελευθέριου «Βιτζέντζος Κορνάρος-ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ», Διάλεξη-ομιλία της αρχιτέκτονος Τούλας Τριμανδήλη-Μαγκάν με θέμα: «Το βενετσιάνικο κάστρο της Kισσάμου», Διάλεξη-ομιλία της Αρχιτέκτονος και Διπλωματούχος Μεταπτυχιακού Τίτλου E.M.Π. «Προστασία Μνημείων», με θέμα «Η Αναγεννησιακή μουσική στην Κρήτη τον 16ο αιώνα, η περίπτωση του Φραντζίσκου Λεονταρίτη», Διάλεξη-ομιλία της Αρχιτέκτονος και Υποψήφιας Διδάκτορος στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Νεκταρίας Λαϊνάκη με θέμα «Το βλέμμα πέρα από το Δίλοβο Παράθυρο της Κισσαμίτικης Έπαυλης»
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το συγκρότημα του Κολλίτζα Δημήτρη καθώς επίσης και η χορεύτρια Άρια Σταματάκη με μία σύγχρονη χορογραφία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα