Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για την δωρεά μυελού των οστών από ”ΣυνΑνθρωπο” και ”Ορίζοντα”

Με το μήνυμα “Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή’, ο Σύλλογος ”Ορίζοντας” σε συνεργασία με την ομάδα στήριξης “ΣυνΑνθρωπος” πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών ( στα γραφεία της ομάδας επί της οδού Τζανακάκη) όπου όσοι εθελοντές – δότες μυελού των οστών επιθυμούσαν, προσέφεραν δείγμα στοματικού επιχρίσματος, στέλνοντας μήνυμα ζωής και ελπίδας, σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Πρόκειται για μια απλή διαδικασία όπου ο εθελοντής δότης μυελού των οστών, αφού συμπληρώσει μια αίτηση εγγραφής, δίνει ελάχιστο δείγμα στοματικού επιχρίσματος δηλαδή σάλιου για να ταυτοποιηθεί ο ιστικός του τύπος. Εάν βρεθεί συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, τότε θα κληθεί για δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων. Ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι η συλλογή κυττάρων από το περιφερικό αίμα. Στον δότη χορηγείται ένας ειδικός παράγοντας, που φυσιολογικά υπάρχει στον οργανισμό μας, για την αύξηση αιμοποιητικών κυττάρων και στη συνέχεια γίνεται η λήψη τους με τρόπο παρόμοιο με αυτό της αιμοδοσίας. Η διαδικασία είναι ακίνδυνη για τον δότη.

Να σημειωθεί ότι η προσέλευση στην εκδήλωση ήταν μεγάλη καθώς μέσα σε μία ώρα είχαν πάρει μέρος περίπου εβδομήντα άτομα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί την Τρίτη στα “Χανιώτικα νέα”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα