Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ΕΒΕΧ

Να επιλέξουν ένα πρόγραμμα σπουδών που θα συνδυάζει τις δεξιότητες τους με περισσότερες προοπττικές εργασίας, συμβούλευσε τους υποψήφιους σπουδαστές ο Διδάκτωρ Α.Π.Θ. , Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και συγγραφέας του βιβλίου ‘’Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα’’ Δρ. Χρήστος Ταουσάνης κατά την διάρκεια εκδήλωσης επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα την ‘’Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος’’ που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων το απόγευμα του Σαββάτου στο ΕΒΕΧ.
Οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, καθώς και τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2016.
Στόχος της εκδήλωσης όπως επεσήμανε ο κ. Ταουσάνης ήταν να προβληματίσει τα παιδιά ώστε να αναζητήσουν πληροφόρηση και να καταλάβουν ότι « πλέον βρίσκονται σε μια εντελώς διαφορετική αγορά εργασίας, μια αγορά εργασίας που ‘’τρέχει’’ ταχύτατα και για να μπορέσουν να εκτιμήσουν πώς θα έχουν καλή απασχολησιμότητα πρέπει να συνδυάσουν δύο πράγματα: τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους, κάτι που είναι πολύ βασικό και συνδέεται με τις δεξιότητες τους. Επίσης ένα πρόγραμμα σπουδών που θα μπορέσει να ‘’ανοίξει’’ περισσότερες πόρτες εργασίας και το παιδί να μπορέσει να συνδυάσει τις δεξιότητες του. Το κυριότερο είναι πως τα παιδιά δεν πρέπει να προσπαθούν να αντιληφθούν την αγορά εργασίας του αύριο, κοιτώντας το σήμερα και σκεπτόμενα το χθες».
Πρωτογενής τομές, τουρισμός, ναυτιλία, start ups
Αναφερόμενος τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαική και διεθνή απασχόληση ο κ. Ταουσάνης τόνισε ότι « ο μαθητής των Χανίων σήμερα, αύριο μπορεί να είναι φοιτητής στην Αθήνα και μεθαύριο εργαζόμενος στην Φρανκφούρτη στον π.χ τομέα υγείας και πρόνοιας ή της καινοτομίας. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που- καλώς ή καλώς- δεν πρέπει να αποκρύψουμε από τα παιδιά. Αν εστιάσουμε στην ελληνική οικονομία είναι ξεκάθαροι οι βασικοί πυλώνες: πρωτογενής τομές, τουρισμός και ναυτιλία. Μια ανερχόμενη τάση είναι επίσης οι υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω των start ups που δείχνουν ότι θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας. Πάντως σίγουρες λύσεις δεν υπάρχουν…»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα