Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα ολοκαυτώματα στον Κερίτη και το Σκινέ, θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή στα μνημεία περόντων των δύο μαρτυρικών περιοχών.

Συγκεκριμένα, στις 10:30 π.μ., στο Μνημείο Πεσόντων Κερίτη, Κοινότητα Αλικιανού, η η εκδήλωση περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς και ομιλία με τίτλο: «Μνήμες ηρώων, θυσίες Αντίστασης και το σήμερα της Ιστορίας», από τον Θεματικό Αντιπερ/ρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνη Παπαδεράκη

Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Στις 7:30 μ.μ., στο Μνημείο Πεσόντων Σκινέ, η εκδήλωση περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς και ομιλία με τίτλο: «Από τις εκτελέσεις και το ολοκάυτωμα, στην εξορία», από την Φιλόλογο, κ. Μαρία Παπαγιαννάκη.

Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων και η εκδήλωση θα κλείσει με τη προβολή της ταινίας μικρού μήκους, «Μαρίκα…γιατί να φοβάσαι», του Ματθαίου Φραντζεσκάκη. Μνήμες Κατοχής 1940-1945. Προφορικές μαρτυρίες από το Πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία».

Αρκετές από τις μαρτυρίες έχουν δοθεί από κατοίκους του Σκινέ. Με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες