Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Εκδηλώσεις για τον παράκτιο τουρισμό από το Επιμελητήριο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις για τον παράκτιο τουρισμό διοργανώνει τo Επιμελητήριο Χανίων, ως εταίρος του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού» και ακρωνύμιο CROSS-COASTAL-NET.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «το Διακρατικό Εργαστήριο Δικτύωσης θα διεξαχθεί στα Χανιά την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 12:00 μ.μ. στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ανταλλαγή και διάδοση εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν την προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε ευαίσθητες παράκτιες περιοχές. Στο Εργαστήριο θα συμμετέχουν ειδικοί από τους εταίρους του έργου, εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου από Ελλάδα και Κύπρο καθώς και εκπρόσωποι του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου που δραστηριοποιείται στον τουρισμό.
Το έργο CROSS-COASTAL-NET επιχειρεί να εισαγάγει για πρώτη φορά στην κοινή διασυνοριακή περιοχή καινοτόμες πολιτικές αειφόρου τουριστικής διαχείρισης των παράκτιων περιοχών. Οι πολιτικές αυτές θα σχεδιαστούν με την ενεργό συμμετοχή των εμπλεκομένων μερών, μέσα από την ίδρυση και λειτουργία πρότυπων Κοινοτήτων Προστασίας και Ανάδειξης Παράκτιων Οικοσυστημάτων, αλλά και με την υποστήριξη των πλέον σύγχρονων μοντέλων μέτρησης της φέρουσας ικανότητας.
Ανάμεσα στους στόχους του έργου είναι η προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της βιοποικιλότητας των ευαίσθητων παράκτιων περιοχών Natura 2000 της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Επαρχίας Πάφου, η ανάδειξη νέων εναλλακτικών τουριστικών προορισμών πέριξ των προαναφερομένων παράκτιων περιοχών Natura 2000 καθώς και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών αλλά και η ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητας των τοπικών κοινοτήτων σε θέματα προστασίας και ανάδειξης των φυσικών πόρων.
Το έργο CROSS-COASTAL-NET συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου».

Επίσης, σημειώνεται πως διοργανώνει «ενημερωτική εκδήλωση στα Χανιά την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των σκοπών & δράσεων του έργου σε επιχειρηματίες του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου, εκπροσώπους του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου που δραστηριοποιείται στον τουρισμό στην περιοχή, αρμόδιους φορείς  εθνικής εμβέλειας  του Τουρισμού, εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφους κλπ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα