Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στον Πλατανιά

Συνεχίστηκαν οι δράσεις στον Δήμο Πλατανιά, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που διοργανώνει για την 82η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, ενώ πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες τελετές μνήμης για τους πεσόντες αγωνιστές, στο Πατελάρι, στο Κοντομαρί και στον Αλικιανό, σε συνεργασία με τις Κοινότητες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Ενορίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «την Παρασκευή 2 Ιουνίου εκδήλωση τιμής διοργανώθηκε στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στο Πατελάρι της Κοινότητας Βρυσών, στην οποία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Πλατανιά και τους Τοπικούς Φορείς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Κώστας Μπεμπλιδάκης ενώ επίσης παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μανούσακας, ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μαρινάκης ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αλέξανδρος Μαρινάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής.
Επίσης, το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο μνημείο Εκτελεσθέντων στο μαρτυρικό χωριό Κοντομαρί, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ανέφερε ότι “η κοινότητα Κοντομαρίου ως μαρτυρικό χωριό, αποτελεί ένα ιστορικό τοπόσημο, μια διαχρονική πηγή γνώσης της ιστορίας μας, κυρίως για τη νέα γενιά, ώστε να μην ξεχαστούν οι θηριωδίες του ναζισμού..” Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντομαρίου κ. Αντώνης Ακρωτηριανάκης και από το Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών ο κ. Σπύρος Δαράκης ενώ παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης, Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και Στέλιος Δημητρογιαννάκης, οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά κ. Μανόλης Ντουντουλάκης και Δημήτρης Ανθούσης αντίστοιχα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοντομαρίου κ. Μαρίνος Δρακουλάκης και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωπος του ΑΤ Πλατανιά. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο κ. Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας στο Α.Π.Θ, με τίτλο “Η αντίσταση και το μαρτύριο της Κρήτης”. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση ριζίτικου τραγουδιού.
Την Κυριακή 4 Ιουνίου, σε εκδήλωση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στο αύλειο χώρο του Ι.Ν Τιμίου Σταυρού, στον Αλικιανό, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, και κατάθεση στεφάνων. Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Δήμου Πλατανιά ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Δημητρογιαννάκης, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Παπαδεράκης, από την Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μαρινάκης και από το Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών ο κ. Σπύρος Δαράκης. Κεντρική ομιλήτρια ήταν το μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών- Ίδρυμα Καψωμένου κ. Αικατερίνη Κολοκυθά, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της περιοχής. Παρευρέθηκαν επίσης οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά κ. Μανόλης Ντουντουλάκης και Δημήτρης Ανθούσης αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αλικιανού κ. Παναγιώτης Στρατουδάκης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλικιανού, της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών- Ίδρυμα Καψωμένου, οι διευθυντές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του Νηπιαγωγείο Αλικιανού, ο Αναπληρωτής Διοικητής Α.Τ. Πλατανιά, η υποψήφια βουλευτής κ. Μαρία Χελιουδάκη και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθνικής Αντίστασης και δημοκρατικού στρατού, κ. Πετράκης Χαράλαμπος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα