Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Εκδηλώσεις για ΑΟΖ σε Χανιά και Ηράκλειο

Εκδήλωση με τίτλο “Για ποια δικαιώματα να πολεμήσουμε; Κεφαλαίου και πολυεθνικών στις ΑΟΖ ή εργαζομένων και νεολαίας στη ζωή;”  διοργανώνουν οι  οργανώσεις του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση Κρήτης  στα Χανιά το  ερχόμενο Σάββατο στα Χανιά στο θέατρο Βλησίδη στις 19:30 μμ και στο Ηράκλειο την ερχόμενη Κυριακή στο εργατικό κέντρο στις 18:30μμ.

Στα Χανιά ομιλητές θα είναι οι: Γ. Μιχαηλίδης ιστορικός, μέλος ΠΕ ΝΑΡ και Γ. Πιαγκαλάκης περιφερειακός σύμβουλος Ανυπόταχτη Κρήτη.  Στην εκδήλωση του Ηρακλείου θα μιλήσει ο Γ. Μιχαηλίδης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: ” Η όξυνση της τυχοδιωκτικής αντιπαράθεσης των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή, προκαλεί βαρύτατες αρνητικές επιδράσεις και μπορεί να πυροδοτήσει καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς και των δύο χωρών. Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμούς ,η κατάσταση στην περιοχή είναι ένα καζάνι που βράζει.
Οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για την ετοιμότητα αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στη Λιβύη, έρχεται να κλιμακώσει τις κινήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων για μονομερή κατοχύρωση ΑΟΖ και επιθετικούς άξονες θανάτου με ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ παράλληλα εμφανίζεται ως ο «καλός σύμμαχος και πιστός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση προετοιμάζει αποστολή δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία (συστοιχία Πάτριοτ) και στα στενά του Ορμούζ (πολεμικό ναυτικό).
Από την άλλη μεριά η επιθετική κίνηση της Τουρκίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη, αγνοώντας την παρουσία των ελληνικών νησιών, καθώς και η εμπλοκή της στον πόλεμο στη χώρα αυτή, αποτελούν επίσης βήματα επικίνδυνης όξυνσης του άδικου ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο και της ευρύτερης δράσης ισχυρών καπιταλιστικών ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών στην περιοχή (ΗΠΑ, Γαλλία, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία κλπ)”.

Εκδήλωση – συζήτηση
Χανιά 14/03 ,θέατρο Βλησίδη,

ΝΑΡ- για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οργανώσεις Κρήτης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα