Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Έκδηλη ανησυχία

Όλες οι έρευνες το τελευταίο χρονικό διάστηµα επιβεβαιώνουν ότι η ακρίβεια “πιέζει” όλο και περισσότερο τα νοικοκυριά.
Όλα τα επίσηµα στοιχεία από κρατικούς φορείς (ΕΛΣΤΑΤ κ.λ.π.) επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισµός εξακολουθεί να καλπάζει, ιδιαίτερα στον τοµέα των τροφίµων.

«Επίµονη» χαρακτήρισε πρόσφατα την ακρίβεια ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του σε σούπερ µάρκετ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα χρησιµοποιήσει όλα τα “εργαλεία” ώστε να περιορίσει το πρόβληµα, το δυνατόν περισσότερο.

Είναι, βέβαια, γεγονός ότι το πρόβληµα είναι τεράστιο. Οι τιµές στα βασικά αγαθά ανεβαίνουν συνεχώς. Και η καθηµερινότητα που βιώνουν οι πολίτες γίνεται δυσκολότερη.
Με δεδοµένο ότι τα µέτρα “ανάσχεσης” της ακρίβειας δεν δείχνουν να επαρκούν και τα δηµοσιονοµικά της χώρας επιτρέπουν “µετρηµένες” παρεµβάσεις, ο χειµώνας που έρχεται προµηνύεται δύσκολος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αν λάβουµε υπόψη και τους δύο πολέµους που βρίσκονται σε εξέλιξη, (Ουκρανία και Μέση Ανατολή), µε άγνωστο το πού θα οδηγηθούν οι τιµές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η ανησυχία για το τι µέλλει γενέσθαι, λογικό όσο ποτέ, να είναι έκδηλη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα