Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εισήγηση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Χώρα

Εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο Χανίων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Νέας Χώρας έλαβε τις προηγούμενες ημέρες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χανίων.
Συγκεκριμένα η Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση της “Μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Αντιστροφή της κατεύθυνσης κίνησης των οχημάτων στην οδό Πατριάρχου Αθανασίου (περιοχή ΑΒΕΑ)”.
Αναλυτικότερα η μελέτη προβλέπει:
1. Η φορά κίνησης των οχημάτων στην οδό Πατριάρχου Αθανασίου ορίζεται ως μονόδρομος με κατεύθυνση από βορρά (δηλ. από Ακτή Κανάρη) προς νότο, έως και τη συμβολή της με την οδό Πατριάρχου Ιωαννικείου, με επιτρεπόμενη την αμφίπλευρη στάθμευση.
2. Η οδός Πατριάρχου Αθανασίου ορίζεται ως οδός προτεραιότητας έναντι όλων των κάθετων σε αυτήν οδών και διόδων, πλην της Πατριάρχου Ιωαννικείου.
3. Διαμορφώνονται διαβάσεις πεζών, μία στο βόρειο σημείο εισόδου της οδού Πατριάρχου Αθανασίου (από την Ακτή Κανάρη), καθώς και μία πριν τη συμβολή της με την οδό Άνθιμου Λελεδάκη.
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση «σε κάθε περίπτωση, η στάση και η στάθμευση σε πλευρά των οδών που δεν υπάρχει σχετική απαγορευτική σήμανση, επιτρέπεται μόνον εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο ΚΟΚ (μη παρακώληση της κυκλοφορίας κ.ο.κ.).
Από τα ανωτέρω μέτρα δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα