Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Εισήγηση για καθολικό lockdown στο Ηράκλειο

Καθολικό lockdown εισηγούνται για το Ηράκλειο αλλά και το Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού, οι ειδικοί που συνεδριάζουν σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα Νέα οι ειδικοί κατέληξαν στην απόφαση ειδικά για τον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού καθώς εκεί εντοπίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ανακοινώθηκαν στην Κρήτη 61 νέα κρούσματα με τα περισσότερα, 33 στον αριθμό, να εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους στο νησί είναι 39. Μάλιστα, αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, αφού δείχνει ότι η βρετανική μετάλλαξη δυστυχώς έχει επικρατήσει στην Κρήτη.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τις περιοχές που στο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας περνούν πλέον στο σκούρο κόκκινο ισχύουν τα εξής:

Τα μέτρα
Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.
Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.
Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.
Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.
Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα Pet Shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπων.

Με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στα καταστήματα οπτικών /ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού. Αντίστοιχα, κατόπιν ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση και στα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού. Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώληση με τη μέθοδο e-shop.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες