Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Εισήγηση Διακομματικής: Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών θα διεξαχθεί την Πέμπτη (1/6) στις 11 το πρωί σχετικά με το εάν θα πραγματοιηθει ή όχι debate.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεξαχθούν δύο debate ξεχωριστά, με το δεύτερο να γίνεται ανάμεσα στις αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γενικος Διευθυντης της ΝΔ, κ. Σμυρλής είπε πως θα τοποθετηθεί επι του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη. Το ΚΚΕ το απέρριψε λέγοντας πως θέλει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως θέλει η Ένωση Συντακτών να λάβει μέρος, για την λήψη αποφάσεων, για τους ορους της τηλεμαχίας.

Παράλληλα, έγινε δεκτη η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών (και του επικράτειας) να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων, παρά την προσωπική γνωμοδότηση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Η πρόταση έγινε δεκτη από τα κόμματα και αναμένεται ΚΥΑ η οποία θα καθορίζει τις διατάξεις για τους υποψήφιους. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε πως προχώρησε σε γνωμοδότηση μετά από email που έλαβε από τη ΝΔ, το οποίο ωστοσο ήταν- όπως υποστήριξε ο ίδιος- fake. Το γεγονός κατήγγειλε ο Προεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριακος Βελόπουλος που ήταν παρών στη διακομματική, μαζί με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικράτειας του κομματος, Παύλο Σαράκη. Και οι δυο υπογράμμισαν, πως έχουν υποεκπροσωπηθεί στους σταθμούς και ετοιμάζουν επιστολές διαμαρτυρίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα