Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο δύο παιδιών στην Πάτρα

Εισαγγελική παρέμβαση για τα αναπάντητα ερωτήματα που προκαλεί ο θάνατος δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα, σε διάστημα ενός χρόνου. Πρόκειται για βρέφη 20 ημερών και δύο μηνών που πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας κ. Ν. Νικολάου, έδωσε εντολή -σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος- στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης. Η πρώτη εντύπωση που έχει σχηματιστεί από πληροφορίες είναι ότι ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται σε γονιδιακό πρόβλημα, κάτι που μένει να εξακριβωθεί από τον ιατριό έλεγχο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αντικείμενο που να εμπίπτει στις δικές τους αρμοδιότητες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η 23χρονη μητέρα και οι συγγενείς της οικογένειας αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν γονιδιακές εξετάσεις, αφού και η μητέρα της 23χρονης, είχε χάσει το 2014 ένα μικρό παιδί.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η οικογένεια των παιδιών δεν φαίνεται να αντέδρασε έγκαιρα στα συμπτώματα που παρουσιάστηκαν, αναφέροντας πως, σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε, “στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργούνται ερωτηματικά σχετικά με την παρέμβαση των αρχών που ασχολήθηκαν με την διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και της μητέρας. Η 23χρονη σήμερα μητέρα ήταν εμφανές ότι βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον από την παιδική της ηλικία”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα