Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Eυλογημένος ο ερχόμενος καινούργιος χρόνος

Υπενθυμίζουμε στον ουράνιο Πατέρα μας και Θεό και δημιουργό μας τον ερχομό του νέου έτους 2018 και το δικό του χρέος απέναντί μας για το δώρο του, το οποίο δεν θέλουμε να είναι ακριβό, θέλουμε προπάντων να είναι δώρο θεϊκό.

Eίναι ένας καινούριος θεϊκός χρόνος ελεύθερος από τις όποιες καταδυναστευτικές ιδιότητες σε βάρος μας.
Εκείνος γνωρίζει και μπορεί ως «Κύριος των χρόνων και των καιρών» και ως ποιητής των αιώνων «εύφορον πάσι το έτος χορήγησον».
Και ακόμα εκείνος που τους καιρούς και τους χρόνους έχει βάλει κάτω από τη δική του εξουσία και είναι και παραμένει στους αιώνες ο Κύριος των δυνάμεων, των επιγείων και των επουρανίων, σε Εκείνον υπενθυμίζουμε και από Εκείνον ζητούμε να μας παραχωρήσει αυτή την εξουσία του, έστω λίγη εξουσία, στη δική μας διαχείριση, ώστε ο χρόνος να μην εξουσιάζει και πολλές φορές να μας καταδυναστεύει, αλλά να τον εξουσιάζουμε εμείς με την ευθύνη και την υποχρέωση να τον διαχειριζόμαστε φιλανθρωπικά, ώστε όλοι οι άνθρωποι να χαίρονται τον χρόνο και τον καιρό, όχι πιεστικά και φοβισμένα, αλλά ελεύθερα, γιορτινά και ευλογημένα, ως αυτό που είναι δώρο του Δημιουργού, το οποίο δεχόμαστε και χαιρόμαστε.
Ελπίζουμε ότι δεν θα μας χαλάσει το χατήρι, θα ανταποκριθεί στο αίτημά μας και θα μας προσφέρει ένα νέο ευλογημένο έτος, το έτος 2018 ελευθερωμένο από τα αμαρτητικά βάρη των περασμένων χρόνων και όχι μόνο, αλλά θα μας προσφέρει και ένα χρόνο δημιουργίας και ζωής, ανάπτυξης, παραγωγικότητας και πολιτισμού που θα τον απολαμβάνουμε, θα τον χαιρόμαστε και δεν θα θέλουμε να τον αποχωριστούμε.
Φοβούμαστε ότι τα τελευταία χρόνια ο δυνάστης και πανδαμάτορας χρόνος μας εκμεταλλεύτηκε πολύ σκληρά, που όχι μόνο δεν ευχαριστηθήκαμε μαζί του, δεν θέλουμε καθόλου να θυμούμαστε τα καμώματά του σε βάρος μας, όπως απανωτές περιοριστικές διατάξεις οικονομικής ύφεσης, αναπάντεχης φορολογίας, απάνθρωπης συμπεριφοράς, που έχει ως αποτέλεσμα τον εξευτελισμό και τον διασυρμό του ανθρώπινου προσώπου.
Πρόκειται για πράξεις απαξίωσης και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σαν αυτή της αναζήτησης στους κάδους των απορριμμάτων της καθημερινής τροφής πολλών συνανθρώπων μας και σαν αυτή της καταφυγής στα συσσίτια πολύ περισσότερων εμπερίστατων αδελφών μας για ένα γεύμα επιβίωσης. Και σαν αυτή της λιποθυμίας παιδιών στα σχολεία, ένεκα πείνας. Όλα αυτά και πολλά άλλα απειλητικά μηνύματα για τα χρέη, την πρώτη κατοικία και την περιουσία των συμπολιτών μας, είναι χρονική καταδυνάστευση χειρίστου είδους.
«Κύριε, Κύριε
Επίβλεψον εξ’ ουρανού
Και ίδε και επίσκεψε
Την άμπελον ταύτην…»
Ζητούμε χρόνο ανακούφισης απ’ όλα τα κακά και ανάποδα που μας έχουν βρει.
Ζητούμε χρόνο νεότητας, χαράς, προκοπής και υγείας.
Ζητούμε ένα νέο χρόνο που θα σέβεται τα γηρατειά και θα εμπνέει τα νιάτα. Θέλουμε ένα νέο χρόνο μέσα από το αιώνιο δικό Σου παρόν και μέλλον, χρόνο διαχρονικό και αιώνιο, ζωής και σωτηρίας.
Υπενθυμίζουμε στη χάρη Σου Θεέ μας, ότι δεν είμαστε ξένοι, είμαστε δικοί σου, είμαστε η άμπελος «ην εφύτευσεν η δεξιάν σου».
Θέλουμε την αγάπη Σου.
Θέλουμε τη στοργή Σου.
Θέλουμε την έγνοια Σου.
Θέλουμε το πλούσιον έλεός Σου.
Τα θέλουμε όλα και μαζί με όλα και το δώρο του νου και της καρδιάς προς δίκαιη και ευλογημένη διαχείριση όλων των χρονικών αγαθών ώστε όλοι μας να ζούμε το χρόνο όπως τον ζεις εσύ Θεέ μου αχρόνως, απίεστα, ξεκούραστα και αιώνια.
Βρισκόμαστε σε αναμονή της ανταπόκρισής Σου.
Εμείς Σε εμπιστευόμαστε Θεέ μου και θέλουμε να έχουμε και τη δική Σου εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα