Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Εικόνες του κόσμου

Τυνησία: Μια Τυνήσια ακτιβίστρια επιδεικνύει ένα πανό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, για τον εορτασµό της ∆ιεθνούς Ηµέρας Αλληλεγγύης µε τον Παλαιστινιακό Λαό, στην Τύνιδα.

Ισηµερινός: Μια καθηλωτική έκθεση που αναδηµιουργεί και εικονογραφεί έργα τέχνης του Ιταλού γλύπτη και ζωγράφου Michelangelo, στο Κίτο του Ισηµερινού.

Κιργιζία: Ο Kadyk Akmatov κατασκευάζει το komuz, ένα παραδοσιακό κιργιζικό τρίχορδο µουσικό όργανο. Η δηµιουργία ενός komuz διαρκεί τέσσερις έως επτά ηµέρες. Οι πρώτες γνωστές περιγραφές του komuz βρίσκονται στα έργα του Κινέζου ιστορικού Sima Jian (201 π.Χ.). Το komuz εξακολουθεί να χρησιµοποιείται ευρέως στην επαγγελµατική τέχνη των Κιργιζίων.

Κολοµβία: Ένα µπρελόκ µε µια εικόνα της ταυτότητας του Κολοµβιανού διακινητή ναρκωτικών Πάµπλο Εσκοµπάρ, προσφέρεται σε ένα κατάστηµα στο Μεντεγίν της Κολοµβίας. Η εγκληµατική καριέρα του Πάµπλο Εσκοµπάρ τελείωσε στις 2 ∆εκεµβρίου 1993 όταν σκοτώθηκε από την αστυνοµία στη στέγη ενός σπιτιού στο Μεντεγιν, αλλά η φιγούρα του συνεχίζει να συναρπάζει πολλούς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα