Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Εικόνες του κόσμου

Κασµίρ: Προετοιµασία
για το χειµώνα

Κασµίρης µεταφέρει φύλλα από τα κοντινά δέντρα Chinar για να τα µετατρέψει σε κάρβουνο. Οι Κασµίριοι αυτές τις ηµέρες συλλέγουν αποξηραµένα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα προκειµένου να τα κάψουν για την παραγωγή ξυλάνθρακα που θα χρησιµοποιήσουν ως καύσιµη ύλη κατά τους επερχόµενους ψυχρότερους µήνες.

Πολωνία: Ο ‘‘∆ράκος του Κοµόντο’’

Ο «Rakastan», ένας 12χρονος βαράνους Κοµόντο (Varanus komodoensis), γνωστός και ως «∆ράκος του Κοµόντο», εξερευνά τον περίβολό του στο περίπτερο των µεταβλητών ζώων στον Παλαιό Ζωολογικό Κήπο στο Πόζναν. Το Rakastan γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, απ’ όπου ήρθε πρώτα στη Λειψία της Γερµανίας, στη συνέχεια στην Πράγα της Τσεχίας και τέλος, πριν από δύο εβδοµάδες, στο Πόζναν, την πρωτεύουσα της Μεγάλης Πολωνικής Βοϊβωδίας.

Σρι Λάνκα: Ηµέρα της πανσελήνου

Βουδιστές προσφέρουν λουλούδια καθώς συµµετέχουν σε θρησκευτική τελετή την ηµέρα της πανσελήνου σε ναό στο προάστιο Kelaniya του Κολόµπο. Ο βουδισµός είναι η επίσηµη θρησκεία του νησιωτικού κράτους της Νότιας Ασίας και η πλειονότητα του πληθυσµού παραδοσιακά συµµετέχει σε θρησκευτικές τελετές τις ηµέρες της πανσελήνου.

Βρετανία: Έργο σε γκαλερί

Ένας βοηθός γκαλερίστριας ποζάρει µε το πρωτότυπο έργο τέχνης για την επιτυχία του Slade «Merry Xmas Everybody» του Noddy Holder κατά τη διάρκεια µιας φωτογράφισης για την πώληση Rock, Pop & Film από τον οίκο δηµοπρασιών Bonhams, στο Λονδίνο. Η πώληση θα πραγµατοποιηθεί στις 29 Νοεµβρίου στον οίκο Bonhams Knightsbridge στο Λονδίνο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα