Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Εικαστική έκθεση των γυναικών της Ίριδας 

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων “ΙΡΙΣ” και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων πραγματοποίησαν στις 8 το βράδυ της Παρασκευής με αφορμή τον πρόσφατο Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης εικαστικής δημιουργίας της Ίριδας – Γυναικών Ιριδίσματα 2022 με λιγότερες συμμετοχές μελών όπως και κόσμου λόγω της πανδημίας έχοντας ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας στην φιλόξενη αίθουσα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων (Νεώριο Μόρο) στο παλιό λιμάνι.

Για την έκθεση, μίλησε στα “Χ.ν.” η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη σημειώνοντας πως «είναι μία ακόμα από τις πλούσιες δράσεις που εντάσσονται στην Έκθεση της Ίριδας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Γυναικών Χανίων την Ίριδα για το 2022 . Ως σύλλογος τυγχάνει της υποστήριξης των φορέων της πόλης και εδώ ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος μας φιλοξενεί δωρεάν όλα τα χρόνια για να κάνουμε την έκθεση μας “Γυναικών Ιριδίσματα” και τον ευχαριστούμε.

Η ίδια συνεχίζοντας επεσήμανε ότι « πέρυσι τέτοια εποχή δεν πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση εξαιτίας της πανδημίας αλλά το Καλοκαίρι σε εξωτερικό χώρο με την δέουσα προσοχή κάναμε την Καλοκαιρινή μας παρουσία. Ο σύλλογος μας έχει περίπου 40 μέλη αλλά λόγω της κατάστασης και επειδή τα έργα πρέπει να είναι μόνο του τοίχου συμμετέχουν με δημιουργίες τους τα μισά μέλη».

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ έως και στις 20 Μαρτίου”

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα