Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ειδικές δυνάμεις της Bundeswehr στην Κύπρο

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στείλει στην Κύπρο ειδικές δυνάμεις, για το ενδεχόμενο «στρατιωτικής εκκένωσης» από το Ισραήλ, σε περίπτωση επέκτασης της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το δίκτυο RND το οποίο επικαλείται πηγές του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, πρόκειται για μέλη της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (KSK), η οποία εδρεύει στο Καλβ της Βάδης – Βυρτεμβέργης και ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στη διάσωση ομήρων. Τα συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνονται στο πλαίσιο της λεγόμενης «εθνικής ετοιμότητας» για την προστασία και την ασφάλεια Γερμανών πολιτών στο εξωτερικό και αφορούν μεταξύ άλλων προληπτικές συμβουλές προς τις γερμανικές πρεσβείες, εκκένωση σε καταστάσεις κρίσης, διαχείριση απαγωγών στο εξωτερικό και διάσωση ομήρων.

Όπως επισημαίνει το RND, οι πρεσβείες στο Ισραήλ και τις γειτονικές χώρες έχουν ενισχυθεί με ομάδες υποστήριξης, στις οποίες περιλαμβάνονται και ειδικές δυνάμεις.

Σε περίπτωση ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, η γερμανική κυβέρνηση φοβάται ότι θα παρέμβει η πολιτοφυλακή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, κάτι που θα οδηγήσει, εκτιμάται, σε «πόλεμο δύο μετώπων». Πιθανότατα θα έκλεινε τότε για τις εμπορικές πτήσεις ο εναέριος χώρος του Ισραήλ και του Λιβάνου, γεγονός που θα καθιστούσε αναγκαία την στρατιωτική εκκένωση από την Bundeswehr.

Εάν πάντως χρειαστεί «στρατιωτική εκκένωση», η οποία συνεπάγεται και πιθανότητα χρήσης ένοπλης δύναμης, απαιτείται η έγκριση της Bundestag.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα