Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εγραψε ιστορία στο Ελσίνκι ο Παπαστάμος

Ιστορία “έγραψε” χθες στο Ελσίνκι ο Απόστολος Παπαστάμος, κατακτώντας με ένα εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ, το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των 400μ. μικτή ατομική.
Ο Χανιώτης πρωταθλητής κατάφερε έτσι να κερδίσει τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μάλιστα… σπάζοντας τα χρονόμετρα, αφού η επίδοσή του όχι απλά βελτίωσε, αλλά συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε βέβαια ο ίδιος, ήταν 4:20.02, το οποίο είχε πετύχει στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που είχε διεξαχθεί πριν από μερικούς μήνες στο Μαρόκο. Χθες, ο χρόνος για τον Παπαστάμο ήταν 4:17.44, οπότε, ουσιαστικά, “κατέβασε” το πανελλήνιο ρεκόρ σχεδόν κατά δυόμιση δευτερόλεπτα.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό…
Ο Παπαστάμος είναι γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς έχασε το χρυσό μετάλλιο για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου. Συγκεκριμένα, νικητής στην κούρσα αναδείχτηκε ο Ρώσος, Μαξίμ Στούπιν, με χρόνο 4:16.79, δηλαδή σχεδόν… μισό δευτερόλεπτο καλύτερος από τον Χανιώτη πρωταθλητή. Οσον αφορά, δε, την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, αυτό κατέληξε στον Βρετάνο, Ντιν Τόμας με 4:18.07.

Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Ο Παπαστάμος είχε δείξει τις… διαθέσεις του από τον πρωινό ημιτελικό ο οποίος διεξήχθη σε πέντε σειρές, καθώς προκρίθηκε στον τελικό με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Συγκεκριμένα, η επίδοσή του ήταν 4:20.80, ενώ την πρώτη καλύτερη είχε ο Μαξίμ Στούπιν με 4:20.67. Στη συνέχεια, βέβαια, οι δυο τους “κονταροχτυπήθηκαν” στα ίσια, με το χρυσό μετάλλιο να καταλήγει στον αντίπαλο του Παπαστάμου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σημειώνεται, μεταξύ άλλων ότι, «συγχαίρει θερμά τον πρωταθλητή του γι’ αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς και τον προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα