Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ηρακλείου

Εγκαινιάστηκε σήμερα το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ηρακλείου, μια σύγχρονη αναπτυξιακή δομή για παιδιά με αναπηρίες, το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, της Περιφέρειας Κρήτης με το ποσό των 878.000 €.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια της σημερινής τελετής των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως: «Με τα σημερινά εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ηρακλείου, μετουσιώνεται σε πράξη η υποχρέωση και η μέριμνα που οφείλει να επιδεικνύει η Αυτοδιοίκηση και το κράτος, για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και κυρίως για τα παιδιά που χρειάζονται επιπλέον στήριξη στην καθημερινή τους ζωή. Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ηρακλείου, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Περιφερειακού μας Προγράμματος με το ποσό των 878.000 ευρώ, ενισχύει την κοινωνική συνοχή και διευρύνει το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί, παράλληλα, μια σύγχρονη δομή για παιδιά με ειδικές ανάγκες, η οποία ενδυναμώνει την προσπάθεια που καταβάλλουμε για μια κοινωνία αλληλεγγύης με σεβασμό στο διαφορετικό, για μια κοινωνία ισότητας, όπου όλοι είμαστε ίσοι, ως αναφαίρετο δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Τέλος, σημειώνεται πως ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, επίσης, πως «τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Κρήτης έχει απορροφήσει 80 εκ. € από χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, μέσω των οποίων υποστηρίζει περισσότερες από 50 κοινωνικές δομές, 16 Κέντρα Κοινότητας, χρηματοδοτεί τη φοίτηση 12.000 παιδιών σε παιδικούς και ΚΔΑΠ και στηρίζει τις αυξημένες ανάγκες 800 παιδιών με αναπηρία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα