Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Εγκαίνια της ΜΕΑ και ΧΥΤΥ Αμαρίου

Εγκαινιάζονται οι ΜΕΑ και ΧΥΤΥ Αμαρίου την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στις 12:00 μ.μ. στο χώρο της μονάδας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τη μονάδα «θα επεξεργάζεται 35.600 τόνους/έτος Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ) και 7.400 τόνους /έτος προδιαλεγμένου οργανικού υλικού με τα πλέον σύγχρονα μέσα μηχανικής διαλογής. Με την επεξεργασία επιτυγχάνουμε ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και διαχωρισμό του οργανικού κλάσματος προς βιολογική επεξεργασία, παραγωγή κομπόστ από το προδιαλεγμένο και το ανακτημένο οργανικό κλάσμα των ΑΣΑ, αξιοποίηση βιοαερίου για τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.
Αποτελεί έργο πνοής για την Κρήτη και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου συμβάλλοντας στη βιώσιμη και περιβαλλοντικά βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Το έργο εξυπηρετεί το σύνολο του πληθυσμού του νομού και τους χιλιάδες επισκέπτες που φιλοξενούνται στις τουριστικές υποδομές της περιοχής.
Στα εγκαίνια θα παραβρεθούν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Εμμ. Γραφάκος και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Γεωρ. Ζερβός, ο περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταυρ. Αρναουτάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.
Το έργο, προϋπολογισμού 42 εκ ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και από Εθνικούς πόρους.
ΜΕΑ Αμαρίου:


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα