Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγκαίνια για τα κάδρα στα κάγκελα του Κήπου

Παρουσίαση της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας με πτηνά της Κρήτης στα κάγκελα του Δημοτικού Κήπου επί της οδού Τζανακάκη, πραγματοποιήθηκε χθες από τον Δήμο Χανίων και Χανιώτες φωτογράφους που συμμετέχουν σε αυτή, το πρωί της Πέμπτης.
Παράλληλα, την έκθεση εππισκέφτηκαν χθες μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων.
Στην έκθεση συμμετέχουν δέκα Χανιώτες φωτογράφοι άγριας φύσης, με φωτογραφίες τους από υγροβιότοπους, βουνά, φαράγγια και ποτάμια του νησιού.
Οπως είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, Γιώργος Μπαλαδάκης, «οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν ένα δύσκολο θέμα, που απαιτεί επιμονή, υπομονή, εξοπλισμό και ψάξιμο. Οι περισσότεροι φωτογράφοι έχουν ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν εξειδικευθεί αναφορικά με το είδος και τη σπανιότητα των πτηνών».
Στους δημοσιογράφους μίλησαν και δύο φωτογράφοι, οι Μάνος και Μάριος Παπαδομανωλάκης, πατέρας και γιος, που συμμετέχουν στην έκθεση και αναφέρθηκαν στην ενασχόλησή τους με τη φωτογράφιση της φύσης. Οπως είπαν, «είναι διαφορετικό είδος φωτογράφισης που χρειάζεται υπομονή και καλό εξοπλισμό».
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης και Μιχάλης Καλογριδάκης.
Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, κ. Γιαννακάκης ανέφερε ότι η απόφαση για την τοποθέτηση των φωτογραφιών στην περίφραξη του Δημοτικού Κήπου ελήφθη από κοινού με τους φωτογράφους.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Μπαλαδάκης, Γιώργος Παπαδομανωλάκης, Μάνος Παπαδομανωλάκης, Μάριος Παπαδομανωλάκης, Πάνος Περαντωνάκης, Αναστάσιος Σακούλης, Νίκος Σαμαριτάκης, Φώτης Σαμαριτάκης, Αντώνης Χάμπας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα