Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (φωτ.)

Tην πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της 21ης Μαΐου θα είναι «πρώτο κόμμα στα Χανιά, πρώτο κόμμα σε όλη τη χώρα» δήλωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων και τα στελέχη του κόμματος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην οδό Κυδωνίας το βράδυ της Δευτέρας.

Το “παρών” έδωσαν και δύο βουλευτές επικρατείας του κόμματος». Η κ. Δώρα Τζαμπαζή μετέφερε «το μήνυμα της νίκης. Είμαι σίγουρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτη δύναμη και θα αρχίσουμε να αναπνέουμε ένα αέρα αισιοδοξίας» και δήλωσε συγκλονισμένη από τη συμμετοχή των γυναικών σε ομιλία της στον “Κήπο”.

Από τη μεριά του ο επίσης υποψήφιος στο επικρατείας κ. Στ. Κασσελάκης με καταγωγή από τον Σκινέ μίλησε για «δύο διαφορετικές αντιλήψεις ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε πως σε σύγκριση με την Αμερική όπου ζει «το κλίμα εδώ είναι πιο οικογενειακό, υπάρχει μια άλλη οικειότητα. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι Έλληνες». Για τη συμμετοχή των απόδημων στις εκλογές επισήμανε πως «υπάρχει μια πιο παλαιοκομματική νοοτροπία, από την άλλη όμως οι άνθρωποι αυτοί ένιωσαν το ρατσισμό και τη διάκριση όταν βρέθηκαν στις ΗΠΑ, έχουν “αριστερή”, “λαϊκή” καρδιά δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. Ο στόχος μας είναι να θυμίσουμε στην παλιά ομογένεια από που άρχισαν, ότι βρέθηκαν σε μια χώρα με παραπάνω δικαιοσύνη και ελευθερίες και το ίδιο θέλουμε να δώσουν στην Ελλάδα».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, απουσίαζε μόνο ο κ. Π. Πολάκης λόγω πένθους για το θλιβερό περιστατικό στα Σφακιά.

Η κ. Μάγκυ Αρσενίδου δήλωσε τη χαρά της για τη μεγάλη συμμετοχή των γυναικών στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε σε θέματα παιδείας και υγείας εκφράζοντας «τις αγωνίες όλων των οικογενειών για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν.» Κατέληξε λέγοντας πως «το βράδυ της 21ης Μαΐου θα είμαστε νικητές και θα μιλάμε με άλλους όρους».

«Είναι κομβικό το σημείο που είμαστε τώρα» είπε η κ. Βάλια Βαγιωνάκη καλώντας όλους να κάνουν τα πάντα « ώστε να φτάσει το μήνυμα της νίκης του “ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία” παντού, το μήνυμα της δυνατότητας στις 21 Μαίου να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων». Η ίδια επισήμανε ότι «δεν έχουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ούτε τα πολλά χρήματα να ξοδέψουμε στον εκλογικό αγώνα. Οι άνθρωποι των παραγωγικών ηλικιών, οι νέοι άνθρωποι είναι δεκτικοί στο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφος των νέων θα κάνει τη διαφορά».

Στη συνέχεια η Κατερίνα Μανιμανάκη υπογράμμισε ότι την Κυριακή «θα μιλήσουν, οι γυναίκες, η νεολαία. Θα ξαναδώσουν την ευκαιρία στον Α. Τσίπρα να ξανακυβερνήσει τη χώρα. Είμαι γιατρός στο ΕΣΥ και δεν μπορώ να διανοηθώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας με κυβέρνηση τη ΝΔ. Διέλυσαν το σύμπαν, την υγεία, την παιδεία και δεν υπερβάλλω σε τίποτα. Μας αφησαν μόνους μας να παλεύουμε για εσάς, για τα αυτονόητα».

«Ο κ. Μητσοτάκης όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2019, είπε πολλά ψέματα. Είπε ψέματα για τη φορολογία , είδαμε αυξήθηκε 4,5 δις το ΦΠΑ, έταξε καλύτερες εργασίες και κατάργησε το 8ωρο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διέλυσε το σώμα επιθεωρητών εργασίας, έκανε μόνο ιδιωτικοποιήσεις και κατήργησε τη 13η σύνταξη των συνταξιούχων. Το ερώτημα με το οποίο θα πάμε στις εκλογές είναι: Θέλουμε δικαιοσύνη παντού ή ένα επιτελικό κράτος διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και απευθείας αναθέσεις;» ήταν η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Πετράκη.

Για λογαριασμό του Π. Πολάκη διάβασε χαιρετισμό ο Μ. Χατζησάββας μεταφέροντας τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συνυποψηφίους, στους δύο υποψήφιους βουλευτές επικρατείας, στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κ. Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε σε 4 διλήμματα. «Θα συνεχίζει η ακρίβεια με υπογραφή Μητσοτάκη ή θα εμπιστευτείτε το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την μάχη κατά τις ακρίβειας με την υπογραφή του Α. Τσίπρα ; Θα δώσετε τη μάχη των εισοδημάτων των πολιτών που είναι η δεύτερη μεγάλη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ή θα συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα καθεστώς κοινωνικών ανισοτήτων και συρρίκνωσης των εισοδημάτων ; Επτακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά απειλούνται από πλειστηριασμούς. Αυτό φέρει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα προστασίας για την πρώτη κατοικία, του αγρότες, τους επαγγελματίες και δίνει μια οριστική και δίκαιη λύση. Το επιτελικό κράτος δεν παρακολουθεί πολίτες και αρχηγούς κομμάτων. Ασκεί ένα έλεγχο πολιτικό στην ίδια την οικονομία, θέλουμε ένα κράτος που θα επαναφέρει την αξιοπιστία και θα προστατέψει τον πολίτη».

Στα εγκαίνια στην Κυδωνίας 192 παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα