Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Θ. Σταθάκη (φωτ.)

«Μεγάλος στόχος μας, που είναι να μπει, επιτέλους ο Δήμος Κισσάμου σε τροχιά ανάπτυξης μετά από τέσσερα χαμένα χρόνια», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου και επικεφαλής του συνδυασμού Μαζί για την Κίσσαμο, Θοδωρής Σταθάκης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στο Καστέλι Κισσάμου.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι χρειάζεται «να προχωρήσουν τα μεγάλα και μικρά έργα που τόσο έχουν ανάγκη η πόλη μας και τα χωριά μας» καθώς και «να αποκτήσουμε επιτέλους αξιοπρεπείς δρόμους».
Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη «να προστατεύσουμε ολοκληρωμένα και όχι αποσπασματικά το μοναδικό περιβάλλον μας και να αναβαθμίσουμε τα σχολεία μας, στηρίζοντας τη σχολική μας κοινότητα».

Επεσήμανε πως πρέπει «να δρομολογήσουμε τις λύσεις για το πρόβλημα της λειψυδρίας. Να προχωρήσουμε τις διαδικασίες αναγνώρισης του δημοτικού οδικού δικτύου. Να ενισχύσουμε περαιτέρω το “πλέγμα” κοινωνικής προστασίας και παροχής φροντίδας υγείας, ειδικά προς τους ηλικιωμένους μας, τους ανθρώπους που αποτελούν τη ζωντανή μας ιστορία και μνήμη», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Θα μου πείτε: γιατί κάποια από αυτά δεν έγιναν όταν ήσουν Δήμαρχος και θα γίνουν τώρα; Σας απαντώ ευθέως: Όταν αναλάβαμε, δεν βρήκαμε τίποτα ως “παρακαταθήκη” από την πρώτη θητεία του κ. Μυλωνάκη, την περίοδο 2011-2014. Ούτε προετοιμασία, ούτε μελέτες, ούτε αξιοποίηση προγραμμάτων για να πάρουμε χρήματα, ούτε διεκδίκηση. Τίποτα απολύτως. Ο Δήμος Κισσάμου πήγαινε στον “αυτόματο”, χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα. Έπρεπε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε από την αρχή σε συνθήκες πολύ δύσκολες»
Συνεχίζοντας επεσήμανε: «Θυμίζω τι αντιμετωπίσαμε τότε: μνημόνια, μεγάλη περικοπή πόρων της Αυτοδιοίκησης, απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού, capital controls και σημαντικές καθυστερήσεις στη δημοπράτηση έργων εξαιτίας της αλλαγής του σχετικού νόμου.
Ωστόσο, δεν τα παρατήσαμε. Δουλέψαμε, διεκδικήσαμε, προετοιμάσαμε και καταφέραμε αρκετά πράγματα παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Προφανώς, σε αυτή τη δύσκολη πορεία υπήρξαν λάθη και αστοχίες. Όμως, καταφέραμε να αφήσουμε “παρακαταθήκη” στον κ. Μυλωνάκη μια σειρά από “ώριμα” έργα και μελέτες. Μια “παρακαταθήκη” συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ”» είπε και συνέχισε πως «αυτή τη σημαντική “κληρονομιά” ο κ. Μυλωνάκης δεν την αξιοποίησε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Οι μελέτες έμειναν στα συρτάρια, τα περισσότερα έργα δεν προχώρησαν. Και όποια έργα ξεκίνησαν, ξεκίνησαν μετά από τρία και πλέον χρόνια καθυστέρησης, με τον γνωστό, πρόχειρο και προβληματικό, τρόπο, ο οποίος χαρακτηρίζει διαχρονικά τη διοίκηση του κ. Μυλωνάκη»
Συνεχίζοντας ο κ. Σταθάκης είπε «σήμερα είμαστε στο χειρότερο σημείο από ποτέ: όπου και αν στρέψουμε το βλέμμα μας στην Κίσσαμο αντικρίζουμε εγκατάλειψη, αδιαφορία, απραξία.Από αυτή την αδιάψευστη εικόνα του Δήμου μας, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη είναι η χειρότερη που έχει περάσει ποτέ από τον Δήμο Κισσάμου».
«Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ως μία μικρή “κλειστή” παρέα, με αλαζονεία, θράσος και υποκρισία, χωρίς να διεκδικεί με σθένος και χωρίς ποτέ να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Πάντα κάποιον άλλον αναζητά για να ρίξει το φταίξιμο για τα δικά της λάθη, τις δικές της παραλείψεις, τη δική της εμφανή αδυναμία να κάνει έργο. Έτσι πορεύονται και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Το γνωρίζουμε» ανέφερε.
«Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν θα αλλάξουν αυτοί, πρέπει εμείς, ως πολίτες, ως κοινωνία, να φροντίσουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Και θα αλλάξει, φίλες και φίλοι. Θα αλλάξει, γιατί το απαιτούν οι πολίτες μας, που κουράστηκαν να βλέπουν τα χρόνια να περνούν ανεκμετάλλευτα, κουράστηκαν να βλέπουν άλλες περιοχές της Κρήτης και της χώρας μας να εξελίσσονται, να αναπτύσσονται, να πηγαίνουν μπροστά κι εμείς να παραμένουμε στάσιμοι, αν και ο τόπος μας έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να γίνει πραγματικός πρωταγωνιστής και όχι ουραγός των εξελίξεων» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως «αυτή η αλλαγή θα έρθει από τη βάση τη κοινωνίας μας: απ’ όλους εμάς. Εμείς, ως πολίτες, έχουμε τη δύναμη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου να ανατρέψουμε αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Με τη μαζική συμμετοχή μας και την ψήφο μας μπορούμε να στείλουμε το πιο ισχυρό και το πιο πειστικό μήνυμα για τις ανάγκες μας, τα θέλω μας, τους στόχους μας και για το πώς οραματιζόμαστε να προχωρήσει ο Δήμος μας τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να συνεχιστεί η αλαζονεία, η αδιαφορία, η απραξία και η στασιμότητα; Ή είμαστε αποφασισμένοι να τολμήσουμε για ένα νέο ξεκίνημα, με στόχο την πρόοδο και την ευημερία όλων των δημοτών;».

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο κ. Σταθάκης μίλησε για ενα “νέο ξεκίνημα”:
«- Με συλλογικές διαδικασίες, συνεργασίες, διαφάνεια και ενότητα.
– Με καθαρό σχέδιο και σαφείς προτεραιότητες στην υλοποίηση μεγάλων και μικρών έργων υποδομής.
– Με απόλυτο σεβασμό στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος.
– Με έμφαση στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
– Με ολοκληρωμένες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των υφιστάμενων δομών υγείας και πρόνοιας.
– Με διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή του Πολιτισμού, της Ιστορίας και της Κληρονομιάς
– Με αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εργαλείων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.
– Και, τελικά, με μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος όλων των πολιτών της Κισσάμου.
Για την επανα-οριοθέτηση των πραγματικών δυνατοτήτων του τόπου μας και την πολύπλευρη ανάδειξη της ισχυρής του “ταυτότητας”.
Συνομιλώντας με το παρελθόν του, ζώντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, σημείο “κλειδί” είναι η ενεργοποίηση των πολιτών. Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν όταν δεν συνοδεύονται από ένα σύνολο ανθρώπων, που ενώνουν δυνάμεις, βαδίζουν με ενιαία “περπατησιά”, προτάσσουν τους κοινούς στόχους και καταθέτουν, καθημερινά, γνώση, ενέργεια, χρόνο και ανιδιοτελή εργασία»

Στην συνέχεια ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «και αυτό το σύνολο των ανθρώπων, αυτή η ισχυρή ομάδα είναι σήμερα εδώ κι έχω την τιμή να σας την παρουσιάσω. Μια ομάδα, με ανθρώπους άξιους και ικανούς, από κάθε γωνιά του Δήμου μας, πολλοί από τους οποίους πήραν τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τα κοινά γιατί ένιωσαν ότι δεν πάει άλλο.Ότι, δυστυχώς, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Μυλωνάκη, έχουμε πιάσει πάτο. Αυτούς τους ανθρώπους, που με εμπιστεύτηκαν να ηγηθώ αυτής της ομάδας και στέκονται στο πλευρό μου, τους ευχαριστώ από καρδιάς» ενώ επεσήμανε πως «η τιμή είναι μεγάλη. Όπως και η ευθύνη. Τους ευχαριστώ, επίσης, γιατί έχουμε ξεκινήσει, εδώ και καιρό, να εργαζόμαστε με το βλέμμα στο μέλλον και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε τις βασικές μας θέσεις και το πρόγραμμά μας, ένα “συμβόλαιο” τιμής, για το πώς δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια”»
Καταλήγοντας ο κ. Σταθάκης ανέφερε: «Με πίστη στη συλλογική μας δύναμη, με σχέδιο και με σκληρή δουλειά, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να αλλάξουμε την Κίσσαμο. Από σήμερα, λοιπόν, ξεκινάμε όλοι μαζί, υποψήφιοι και μη. Ξεκινάμε τον αγώνα μας σπίτι σπίτι, καφενείο καφενείο, παρέα με παρέα, για να πούμε την αλήθεια στους φίλους μας, στους συγγενείς μας, στους συνεργάτες μας, στους συναδέλφους μας, στους γείτονές μας.
Να τους πούμε, συνομιλώντας μαζί τους πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια,ότι ο συνδυασμός μας δεν έχει να κάνει με προσωπικά οφέλη και ραδιουργίες. Κινητήρια δύναμή του είναι η αγάπη μας για την Κίσσαμο και μοναδική μας έγνοια είναι να προοδεύσει ο τόπος μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Γιατί η Κίσσαμος αξίζει περισσότερα»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα