Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

“Εφυγε” η Χανιώτισσα ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη

“Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η ηθοποιός, Ελπίδα Μπραουδάκη σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.
Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της, έκανε γνωστή ο ανιψιός της μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η Ελπίδα Μπραουδάκη ήταν μια από τις πιο σεμνές παρουσίες του θεάτρου.
«Καλό ταξίδι σε μια από τις πιο σεμνές αθόρυβες ταλαντούχες παρουσίες του θεάτρου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Η Ελπίδα Μπραουδάκη, είχε καταγωγή από τον Εμπρόσνερο Αποκορώνου.
Ελαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σύμφωνα με τον ανιψιό της είχε παίξει σε πάνω από 100 ταινίες του ’60 και του ’70. Σημαντική ήταν η παρουσία της σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Χορεύοντας στη σιωπή» (2002), «Η αγάπη ήρθε από μακριά» (2002), «Μη μου λες αντίο»(2004), «Ανατομία ενός εγκλήματος» και άλλες.
Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη το 1990 και 2000.
«Ήταν ένας ανοικτός άνθρωπος με πολλά χαρίσματα. Θυμάμαι που σε έπαιρναν τηλέφωνο να κάνεις κάποια διαφήμιση και έλεγες “όχι πάρτε καμιά νέα κοπέλα”» γράφει στην ανάρτησή του ο ανιψιός της ηθοποιού.
Παντρεύτηκε την δεκαετία του ’70 με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Μάζη, αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. “Δάνεισε” τη φωνή της σε αρκετές μεταγλωττισμένες σειρές.
Δημιουργία της ήταν το Χανιώτικο Θεατρικό Εργαστήρι, προτρέποντας πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το θέατρο και την ηθοποιία.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα