Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Εφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων και όχι μόνο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου Χανιώτη γλύπτη Γιάννη Π. Μαρκαντωνάκη.
Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μαρκαντωνάκη, τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 11 στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 10:30.

Ο γλύπτης Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης είχε γεννηθεί στα Χανιά  το 1952.  Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1996 ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Χανίων, το οποίο μετείχε στο Δίκτυο Εικαστικών Εργαστηρίων του υπουργείου Πολιτισμού. Έχει βραβευτεί σε τρεις πανελλήνιους διαγωνισμούς γλυπτικής: Το 1986 με το 1ο βραβείο για το Μνημείο Αντίστασης της Παναγίας Κεραμειών, το 1996 με το 1ο βραβείο για τον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ Καγιαλεδάκη, στο Ακρωτήρι Χανίων, το 2003 με το 1ο βραβείο για το Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων.
Τον Αύγουστο του 2012 εγκαινιάστηκε στον Χώρο Τέχνης Χανίων, έκθεση 44 εικαστικών-μαθητών του, για να τιμηθούν τα τριάντα χρόνια του ως δασκάλου στην πόλη των Χανίων.

H οικογένεια των “Χανιώτικων νέων” αποχαιρετά ένα ξεχωριστό φίλο και συνεργάτη που για δεκαετίες τα άρθρα του κοσμούσαν τις σελίδες μας.

Από τα “Χανιώτικα νέα” ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα