Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Εύθυμα και σοβαρά των καιρών μας (Αθηνάς Κανιτσάκη)

Αν δεχτούμε την άποψη ότι το κάθε βιβλίο αποτελεί πνευματικό τέκνο του συγγραφέα, η καταξιωμένη συγγραφέας Αθηνά Κανιτσάκη με τα 15 μέχρι στιγμής βιβλία της είναι όχι απλώς πολύτεκνη αλλά υπερπολύτεκνη και με δεδομένο το σχετικά νεαρό της ηλικίας της και τη φόρα που έχει πάρει, είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει κάθε πολυγραφότατο συγγραφέα σε τοπικό επίπεδο . Και αν μου πείτε:
Τα πολλά βιβλία κάνουνε τον καλό ή τα λίγα και καλά; Θα σας απαντήσω ότι τα βιβλία της κυρίας Κανιτσάκη είναι και πολλά και καλά.
Το ίδιο συμβαίνει και με το τελευταίο της βιβλίο που φέρει τον παραπάνω τίτλο, το οποίο είναι ένα προσιτό σε κάθε αναγνώστη αριστούργημα με μικρές ιστορίες ( χρονογραφήματα) , επίκαιρες ή διαχρονικές, ανάλαφρες, λιτές, γλαφυρές, διδακτικές, συμβουλευτικές, με χιούμορ, προβληματισμό, σαρκασμό, παραλληλισμό, συγκίνηση, λεπτότητα , καυτηριασμό , στοχασμό , ευγένεια και ήθος.
Θα ήταν αδικία να ξεχωρίσω ή να αναφερθώ σε κάποια ή κάποιες από τις ιστορίες του βιβλίου γιατί και οι 117 που περιέχει είναι υπέροχες. Θα σταθώ όμως στο μεγαλείο της συγγραφέως που δεν πουλά τα βιβλία της αλλά τα χαρίζει ώστε να καταστούν κτήμα και εκείνων που δε θα μπορούσαν να τα αγοράσουν.
Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στην καταξίωση πνευματική δημιουργό που συν τοις άλλοις είναι και καλή ζωγράφος και της εύχομαι υγεία ευτυχία και χαρά, για να μπορέσει να μας προσφέρει για πολλά χρόνια ακόμα τα υπέροχα γραπτά της.
Τέλος πιστεύω να μη μου κρατά κακία που δεν την άφησα να γίνει Αγκάθα Κρίστι… αλλά θηλυκός Κονδυλάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες