Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Εαρινή Συνάντηση των διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Οι διευθυντές Αμυντικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ κατά την πρόσφατη εαρινή συνάντηση στο Αρχηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες αντήλλαξαν απόψεις επί της βοηθείας που λαμβάνει η Ουκρανία και συζήτησαν θέματα ζητήματα αποτροπής και άμυνας της Συμμαχίας, ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής στην Ουάσιγκτον (9-11 Ιουλίου).

Επίσης ενημερώθηκαν επί του ρόλου του Στρατηγείου SHAPE ως πολεμικού στρατηγείου καθώς και των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Στις παρεμβάσεις του ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής ‘Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας πρέσβης ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλης διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι η χώρα μας θα συνεχίσει την υποστήριξή της σε όλα τα επίπεδα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.Παράλληλα ανέδειξε τη γεωστρατηγική αξία των λιμένων και αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, ως στρατηγικές πύλες εισόδου της Συμμαχίας προς τα δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα καθώς και τη γενικότερη συνεισφορά της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ.

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επενδύει άνω του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες, προς όφελος της εθνικής και της συμμαχικής αποτρεπτικής και αμυντικής ικανότητας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΓΔΠΕΑΔΣ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα