Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Ε.Υ.Δ.Ε. ή Ο.Α.Κ.;

» Σε δυο “βάρκες” η Περιφέρεια Κρήτης

«Συμπαίκτη» ήθελε τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στις 26 Μαΐου, όπως τόνισε στη συνάντηση που είχε τη μέρα εκείνη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Αρη Παπαδογιάννη. Οπως ανέφερε σχετικό δελτίο Τύπου εκείνης της ημέρας, ο περιφερειάρχης είχε πει χαρακτηριστικά: «έργα του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων στην Κρήτη, όπως είναι χαρακτηριστικά αυτά της οδικής ασφάλειας, πρέπει να εκτελούνται από τον Ο.Α.Κ».
Χθεσινό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης, ήρθε να… μπερδέψει τα πράγματα. Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων ΠΟΣΕ-ΥΠΕΧΩΔΕ Μπάμπη Θεοδοσιάδη (ο οποίος διαμαρτύρεται για ενδεχόμενο κλείσιμο της ΕΥΔΕ Κρήτης), υποστηρίζοντας πως πρέπει «να υπάρχει ο δημόσιος χαρακτήρα στα μεγάλα έργα μέσω της ΕΥΔΕ και κυρίως της Περιφέρειας».
Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΥΔΕ Κρήτης – Δωδεκανήσων, επανασυστάθηκε το 2017 από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, αφαιρώντας αρμοδιότητες από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και δημιουργώντας ένα αθηνοκεντρικό, γραφειοκρατικό μοντέλο.
Με λίγα λόγια, ή τα έργα «πρέπει να εκτελούνται από τον Ο.Α.Κ.» ή «μέσω της ΕΥΔΕ και της Περιφέρειας Κρήτης». Μέση κατάσταση δεν υπάρχει και η Περιφέρεια Κρήτης, δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες, που έχουν ξεκάθαρα διαφορετική… ρότα.
Η χθεσινή στήριξη στην ΕΥΔΕ, είναι δε “άκομψη”, από τη στιγμή που η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχει στο Δ.Σ. του Οργανισμού με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και τον αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Γιώργο Αλεξάκη.
Μένει να δούμε αν αυτό το “άδειασμα” του Οργανισμού από την Περιφέρεια, θα επηρεάσει την προσπάθεια στήριξής του και επιστροφής αρμοδιοτήτων που είχαν αφαιρεθεί από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αναμένεται να συζητηθεί και στη σημερινή επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Ο.Α.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα