Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΔΥΠΑ: Ενεργοποιήθηκαν 136.500 επιταγές για αγορά βιβλίων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επιταγών αγοράς βιβλίων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ, αυξημένο κατά 25% για το 2023.

Συνολικά, η ΔΥΠΑ εξέδωσε για το φετινό πρόγραμμα 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, με τον αριθμό των ενεργοποιημένων επιταγών να ξεπερνάει τις 136.500 (91%) και με συμμετοχή περισσότερων από 760 βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων.

Με το voucher, οι δικαιούχοι είχαν τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων επιλογής τους, με έκπτωση τουλάχιστον 10% από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων. Εξαιρούνταν τα σχολικά και ξενόγλωσσα βιβλία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανταπόκριση στο φετινό πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με τις περισσότερες επιταγές να έχουν ενεργοποιηθεί στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης (17%), Αθηνών (16%), Αχαΐας (5%), Ηρακλείου (5%) και Λάρισας (4%).

Το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων στηρίζει τις επιχειρήσεις στον χώρο του βιβλίου και, παράλληλα, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των πολιτών που αγαπούν το διάβασμα να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα