Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Δρομολογείται λύση «εξπρές» για τον Χ.Υ.Τ.Υ. της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι

Λύση «εξπρές» για το πρόβλημα της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) της ΔΕΔΙΣΑ, εφαρμόζοντας τη μέθοδο που ακολουθήθηκε για τον συνδετήριο δρόμο Κόμβος Μουρνιών – Γογονή, προωθούν το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τον Δήμο Χανίων. Σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα ο υπουργός Γ. Σταθάκης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ως «έργο πρώτης προτεραιότητας για τον Νομό», και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τρέξει άμεσα το θέμα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν, αυτό που θα επιδιωχθεί σε πρώτη φάση είναι η εγγραφή μέρους του προϋπολογισμού του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να καταστεί δυνατή η δημοπράτησή του. Στη συνέχεια θα επιδιωχθεί η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα εκδοθεί ειδική πράξη υπουργικού συμβουλίου ώστε να επιταχυνθεί, μέσω αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, η διαδικασία κατασκευής του έργου.

«Είναι το νούμερο ένα έργο άμεσης προτεραιότητας αυτή τη στιγμή, οπότε μετά την ευτυχή κατάληξη στο θέμα της Δημοτικής Αγοράς και του Κόμβου των Μουρνιών είναι το πρώτης προτεραιότητας έργο το οποίο θα προχωρήσουμε», δήλωσε σχετικά ο κ. Σταθάκης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Όπως ήδη έχει κάνει για το θέμα της Δημοτικής Αγοράς και την εξασφάλιση των 5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια για τον κόμβο Μουρνιών και την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, έτσι ζητήσαμε και τώρα τη συνδρομή του ορισμένα σημαντικά ζητήματα». Ειδικότερα για το θέμα του Χ.Υ.Τ.Υ. ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι η μεθοδολογία που προτείνεται μπορεί να εξασφαλίσει την ταχύτατη εκτέλεση του έργου. «Έχουμε λίγους μήνες μπροστά μας για το παλιό “κύτταρο”, κανείς δεν θέλει να ζήσει σκηνές Κουρουπητού και όλοι θα φροντίσουμε για να μην συμβεί αυτό».

Ο κ. Βάμβουκας παρουσίασε ακόμα στον κ. Σταθάκη τον σχεδιασμό του Δήμου Χανίων για την ένταξη σε προγράμματα Σ.Δ.Ι.Τ. 10 νέων σχολείων, της ανάπλασης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και της ενοποίησή του με τον Δημοτικό Κήπο καθώς και την ανακαίνιση του πρώην Πολεμικού Μουσείου (Ιταλική Στρατώνα) όπως και της δημιουργίας νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης που προορίζεται να δημιουργηθεί στην οδό Τζανακάκη. Επίσης, έθεσε το θέμα του δρόμου σύνδεσης περιαστικών Δημοτικών Ενοτήτων της πόλης των Χανίων (Σούδα – Βαμβακόπουλο), αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στα έργα αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς και της σύνδεσης του Κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα