Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Δρομολόγηση λεωφορείων

ΡΕΘΥΜΝΟ »
Δρομολόγια λεωφορείων που θα συνδέουν το Ρέθυμνο με το αεροδρόμιο Χανίων θα ξεκινήσουν πιλοτικά μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου προς το ΚΤΕΛ.
Για το αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν πάρθηκε ανάλογη απόφαση δεδομένου ότι υπάρχει νομικό κώλυμα. Ο νόμος δεν επιτρέπει να αναλάβει το έργο της μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο το ΚΤΕΛ, αλλά τα αστικά λεωφορεία, επομένως δεν μπορεί να ενταχθεί το Ρέθυμνο. Ωστόσο, διερευνάται το συγκεκριμένο θέμα, αν δηλαδή μπορεί να γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου μεταξύ του Επιμελητηρίου, του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης και παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κας Μαίρης Λιονή, συζητήθηκε η αναγκαιότητα της ύπαρξης δρομολογίων από το Ρέθυμνο προς τα αεροδρόμια για την εξυπηρέτηση τόσο των ρεθυμνιωτών, όσο και των αλλοδαπών επισκεπτών, δεδομένου ότι το Ρέθυμνο δεν έχει πύλη εισόδου και οι επισκέπτες αναγκαστικά έρχονται ή φεύγουν από τους γειτονικούς Νομούς.
Με αφορμή λοιπόν το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι και την επικείμενη έλευση εκατοντάδων επισκεπτών, θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια, ώστε  να εξυπηρετηθούν όσοι επισκεφθούν την πόλη εκείνο το διάστημα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε μετά τη σύσκεψη: «Η γραμμή θα είναι βιώσιμη, μην ξεχνάμε ότι σε λίγο έχουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και ο κόσμος θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο ερχόμενος από τα δύο αεροδρόμια. Εφόσον δεν έχουμε πλοίο και εξαρτόμαστε από τους γειτονικούς Νομούς πρέπει να υπάρχει μία σύνδεση».
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης κ. Γιάννης Καψανάκης σημείωσε ότι «αποφασίστηκε να δρομολογηθούν λεωφορεία με κατεύθυνση από και προς το αεροδρόμιο Χανίων, σε πρώτη φάση πιλοτικά, με αφορμή το καρναβάλι. Για το Ηράκλειο το εξετάζουμε διότι υπάρχουν κάποια νομικά κωλύματα, θεωρώ όμως ότι θα βρεθεί λύση.Με αφορμή το καρναβάλι θα ξεκινήσουμε με σκοπό να γίνει μόνιμη κατάσταση. Η πράξη θα δείξει αν θα είναι βιώσιμη η γραμμή, το ελπίζουμε πάντως», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της η κα Μαίρη Λιονή υπογράμμισε ότι από πέρυσι είχε στείλει με το Επιμελητήριο επιστολές στο ΚΤΕΛ αναφορικά με το θέμα της απευθείας σύνδεσης δρομολογίων με τα αεροδρόμια, αφού το Ρέθυμνο δεν έχει ούτε αεροδρόμιο ούτε λιμάνι. «Είναι σημαντικό να μπουν λεωφορεία λόγω της στενότητας που υπάρχει στον κόσμο. Είναι αναγκαίο. Εχουμε επίσης 6 χιλιάδες φοιτητές και δικά μας παιδιά που σπουδάζουν σ’ άλλες πόλεις και ταξιδεύουν.
Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να επιμηκύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σύνθεση των δρομολογίων από το αεροδρόμιο Χανίων προς το Ρέθυμνο και το αντίστροφο.
Σ’ ότι αφορά το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης θα πρέπει να λυθούν κάποια ζητήματα όσον αφορά το μεταφορικό έργο, είναι προς διερεύνηση», τόνισε.
Θυμίζουμε ότι το Επιμελητήριο Ρεθύμνου είχε ασκήσει μεγάλη πίεση στα δύο ΚΤΕΛ για τη δρομολόγηση λεωφορείων, “απειλώντας” ότι θα ζητούσε από τα αρμόδια υπουργεία την απελευθέρωση του μεταφορικού έργου για τα εν λόγω δρομολόγια, αφού μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες επιχειρήσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες