Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Δρόμοι σε κακά χάλια στα Χανιά

Οι λακκούβες – παγίδες για τους οδηγούς ανοίγουν η μία μετά την άλλη, έργα σε κάποιους δρόμους δεν λύνουν προβλήματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις οδούς Δρακωνιανού και Πωλογιώργη σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των κατοίκων (“Χανιώτικα νέα” 1.5.2021) ενώ το ράβε – ξήλωνε τείνει να γίνει κανόνας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Μπουνιαλή σε τμήμα της οποίας η άσφαλτος τοποθετήθηκε δύο φορές σε λίγες ημέρες καθώς εντοπίστηκαν κακοτεχνίες κατά την πρώτη ασφαλτόστρωση.

Την ίδια ώρα σε πολλούς δρόμους ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα ένα μικρό τμήμα τους, ενώ όλος ο υπόλοιπος δρόμος παραμένει σε άθλια κατάσταση. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελούν έργα όπως τα πεζοδρόμια στην Αποκορώνου και η αποκατάσταση της οδού Χάληδων και του παραλιακού της Νέας Χώρας, πριν λίγα χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι δρόμοι έχουν τα χάλια τους με κατοίκους και οδηγούς να βρίσκονται σε… απόγνωση.

Στον Άγιο Ιωάννη

Οι τελευταίες καταγγελίες αφορούν τα έργα στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη όπου, σύμφωνα με κατοίκους στις οδούς Δρακωνιανού και Πωλογιώργη από την νέα άσφαλτο προεξέχουν χαλίκια, υπάρχει έλλειψη αγωγού για τα όμβρια, ενώ μέσα σε λίγες μέρες εμφανίστηκαν οι πρώτες λακκούβες.
Μετά το δημοσίευμα των “Χανιώτικων νέων” στη 1 Μαΐου, χθες μηχανικοί της εταιρείας που υλοποίησε το έργο, επισκέφτηκαν τους συγκεκριμένους δρόμους και μίλησαν με κατοίκους.

Ράβε – ξήλωνε στην Μπουνιαλή

Στις 14 Απριλίου έγιναν νέες εργασίες σε τμήμα της οδού Μπουνιαλή, καθώς κατά την ασφαλτόστρωση που είχε προηγηθεί διαπιστώθηκε ότι είχε αστοχία το υλικό σε δύο σημεία από την αρχή της οδού εως τη συμβολή της με Σφακίων. Συνεργείο αφαίρεσε την άσφαλτο στα σημεία αυτά και τοποθετήθηκε νέος ασφαλτοτάπητας.
Στο συγκεκριμένο σημείο διακρίνεται το… μπάλωμα πάνω στον φτιαγμένο δρόμο.

Αναμένει διαγράμμιση η Προφήτη Ηλία

Στη Χαλέπα και συγκεκριμένα στην οδό Προφήτη Ηλία έγιναν πρόσφατα εργασίες για αγωγό ομβρίων και τοποθετήθηκε νέα άσφαλτος.
Ωστόσο, έως χθες δεν είχε γίνει διαγράμμιση στον δρόμο. Μέχρι πρόσφατα η διαγράμμιση “κοβόταν” στο νούμερο 35 του δρόμου και ο υπόλοιπος συνέχιζε χωρίς διαγραμμίσεις.
Στο μεταξύ, η πινακίδα που αναγράφει το όνομα του δρόμου στο νο1 έχει τα… χάλια της.

 

Λακκούβα – παγίδα στο Μαράθι

Στη διασταύρωση λίγο πριν το Μαράθι, μια μεγάλη λακκούβα αποτελεί παγίδα για τα οχήματα και εγκυμονεί τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος.
Στο συγκεκριμένο σημείο επιβάλλεται η υλοποίηση εργασιών για την αποκατάσταση του δρόμου.

 

Kόκκινο Μετόχι

Στην οδό Χναρά στο Κόκκινο Μετόχι, η ασφαλτόστρωση ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου όμως την ίδια στιγμή σε ένα σημείο της ένα τμήμα του δικτύου άρδευσης έχει αφεθεί στην άκρη του δρόμου με κίνδυνο την πρόκληση ατυχήματος και σε άλλο σημείο τα μπάζα δεν έχουν μαζευτεί και μπορούν να κλείσουν το διπλανό φρεάτιο!

 

Στη Χρυσοπηγή

Το έργο της ασφαλτόστρωσης έγινε σε ένα τμήμα της οδού Χρυσοπηγής έξω από το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Ωστόσο ούτε οι πινακίδες σήμανσης επανατοποθετήθηκαν, ενώ οι διαγραμμίσεις δεν έχουν προχωρήσει και σημειωτέον τα σχολεία ξεκινάνε τη λειτουργία τους τη Δευτέρα!

Τα μπαλώματα της Π. Κελαϊδή

Επιτυχημένη η ασφαλτόστρωση στο τμήμα της Παρθενίου Κελαϊδή στο τμήμα μεταξύ των οδών Κυδωνίας και Σκαλίδη. Ο υπόλοιπος όμως δρόμος; Σε πολλά σημεία παραμένουν τα σημάδια από το σκάψιμο για τα δίκτυα οπτικών ινών, οι κακοτεχνίες από παλαιότερες ασφαλτοστρώσεις και τα διάφορα…μπαλώματα.

2 Comments

  1. Υπαρχει και μια οδος ,η Βερναρδου,στο Μειντανι ,η οποια ειναι οδος σχεδιου πολεως Χανιων του 1947, η οποια λογικα ειναι η μοναδικη σχεδιου πολεως κατα το ημισυ χωματινη .Η υπολοιπη με προχειρη ασφαλτο εγινε για να εξυπυρετησουν μεγαλοεργολαβο που εχτιζε στην περιοχη.Ειναι γεγονος οτι η ΔΕΥΑΧ το χειμωνα του 19 εφτιαξε στο χωματινο κομματι αγωγο ομβριων …….για να εξυπηρετησει και παλι εταιρο μεγαλοεπιχειρηματια της πολης μας.Εξυπηρετησεις ημετερων απο τους κατα καιρους αρχοντες ….. περιμενωμε τον επομενο μεγαλοσχημο Χανιωτη…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες