Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Δράσεις ευαισθητοποίησης από τον “Ορίζοντα”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού των Οστών στις 17 Σεπτεμβρίου και την ενεργή δράση του “Ορίζοντας” σχετικά με την ενημέρωση και καταγραφή υποψήφιων δοτών, το σωματείο συμμετέχει στις πανελλήνιες δράσεις του ΚΕΔΜΟΠ με σειρά δράσεων. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ. θα λειτουργήσει κιόσκι ενημέρωσης και καταγραφής υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Πλατεία της Δημοτική Αγοράς Χανίων από εκπαιδευμένους εθελοντές του συλλόγου.

Την ίδια μέρα στο ενετικό λιμάνι (πλατεία Κατεχάκη – Κ.Α.Μ.) από 6 μ.μ. ως 8 μ.μ. θα μοιραστούν μπαλόνια στα χρώματα του ουράνιου τόξου με σύνθημα “Γίνε Υποψήφιος Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών!” μαζί με φυλλάδια από εθελοντική ομάδα εφήβων του συλλόγου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εκδήλωση στο λιμάνι των Χανίων, που θα διαβαστεί σε μικρούς και μεγάλους το παραμύθι της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη “Ο Ευτύχης και το Ουράνιο Τόξο” (αφορά έναν αρκούδο που νοσεί από λευχαιμία, υποβάλλεται σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και μετά από πολλά χρόνια θεραπευμένος πια εξιστορεί την περιπέτειά του στα εγγόνια του – από τη διάγνωση της νόσου, την αναζήτηση δότη μέχρι την μεταμόσχευση), έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση, τα παιδιά θα μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και θα τα αποτυπώσουν ζωγραφίζοντάς τα σε χαρτί.

Θα σχηματιστεί μία καρδιά στον χώρο της εκδήλωσης από μικρούς και μεγάλους που θα παρευρεθούν και θα γίνει εναέρια φωτογραφική λήψη.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο η αθλητική παρέα του “Ορίζοντας” θα συμμετάσχει με το σύνθημα “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών!” στον Αγώνα “Δροσουλίτες 2016” στο Φραγκοκάστελο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα