Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Δράσεις Περιφέρειας Κρήτης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Οι αξίες της ελευθερίας θα αναδειχθούν μέσα από την ομώνυμη συγχρονη λαϊκή όπερα”Καπεταν Μιχάλης” που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια απο την επανασταση του 1821. Στην όπερα θα συμμετέχουν σημαντικοί ερμηνευτές της Λυρικης Σκηνής και θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρηστις στις πρωτεύουσες των νόμων της Κρήτης και… Covid επιτρέποντας στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτό έγινε κατά τη σημερινή παρουσίαση των δράσεων που αποτελούν μέρος του εορταστικού προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Η παρουσίαση έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων των Δήμων και των συντελεστών των εκδηλώσεων.

Οι δράσεις αφορούν στη σύγχρονη όπερα «Καπετάν Μιχάλης» και στο εκπαιδευτικό έργο «Η επανάσταση του 1821 στο κάτοπτρο του 21ου αιώνα: Ψηφιακός ιστορικός χάρτης της Κρήτης».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, παρουσιάστηκε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο, ο ψηφιακός ιστορικός χάρτης της Κρήτης με όλα τα επαναστατικά γεγονότα του 1821 στο νησί, το οποίο έχει εντάξει η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η παρουσίαση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, Αντιπεριφερειαρχών, πανεπιστημιακών και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όπως ανακοινώθηκε, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας, εκπονεί εκπαιδευτικό έργο με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821 στο κάτοπτρο του 21ου αιώνα : Ψηφιακός ιστορικός χάρτης της Κρήτης». Επιστημονικά υπεύθυνοι για το έργο είναι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ηλίας Κολοβός, Αντώνης Χουρδάκης και ο Κωνσταντίνος Στεφανίδης καθηγητής- επικεφαλής του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης ανθρώπου – υπολογιστή (HCI) του ΙΤΕ.
Η εκπαιδευτική δράση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», παρουσιάστηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη σημασία του καινοτόμου έργου και της εκπαιδευτική
δράσης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, συγχαίροντας παράλληλα την επιστημονική ομάδα και όλους τους συντελεστές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής και η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ εκπροσώπησε ο καθηγητής Αντώνης Χουρδάκης ενώ την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης εκπροσώπησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Μανόλης Τζανάκης.
Η δράση αφορά στην παραγωγή ενός ψηφιακού εκπαιδευτικού φακέλου με αντικείμενο την ιστορία της επανάστασης του 1821 στην Κρήτη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες