Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με πολιτιστικές κι εκπαιδευτικές δράσεις γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Φέτος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δίδουν τη δυνατότητα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν Χανιώτες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. «Ένας ακόμα τρόπος να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία στα παιδιά και είμαστε σίγουροι πως για κάθε παιδί υπάρχει ένα βιβλίο που αγγίζει τις ανησυχίες και τις ανάγκες του.
Καλεσμένες είναι οι Χανιώτισσες συγγραφείς παιδικών βιβλίων: Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, Μαρίνα Πλούμπλη, Δήμητρα Μαραγκουδάκη, Δέσποινα Τζιάκη & Μαργαρίτα Αυγουστιανάκη, σε ένα εορταστικό πενθήμερο αφιερωμένο στην παιδική λογοτεχνία που θα πραγματοποιηθεί στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων».

Οι εκδηλώσεις αναλυτικά:

 • Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στις 19:00
  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, συναντά τους μικρούς μας φίλους η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, ταξιδεύοντας «Με μια κουβέρτα…στο διάστημα»!
  Ηλικία παιδιών: 3+
  Εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 28213 41661
 • Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, η Μαρίνα Πλούμπη μιλάει με μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, για την «Κυκλοφοριακή αγωγή».
 • Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 11:00
  στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων, η Δήμητρα Μαραγκουδάκη με τους «12 άθλους ενός μαθητή» παρασύρει τα παιδιά σε φανταστικούς κόσμους!
  Ηλικία παιδιών: 8+
  Εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 28213 41661
 • Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, το πρωί,
  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, η Μαργαρίτα Αυγουστιανάκη με «Του ήλιου το κρυφτό» παίζει με τους μικρούς μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Κουνουπιδιανών.
 • Τρίτη 4 Απριλίου 2023,
  η Δέσποινα Τζιάκη φέρνει την “Άνοιξη παντού” στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας, με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας.

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, είναι ο επίσημος χορηγός της ICBD 2023 (International Children’s Book Day), της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου 2023. Το θέμα που επιλέχθηκε φέτος φέρει τον τίτλο «Είμαι βιβλίο, διάβασέ με».
Η αφίσα και το μήνυμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών, του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της εικονογράφου Φωτεινής Στεφανίδη. Μαζί, ήθελαν να γιορτάσουν τη δύναμη των παιδικών βιβλίων στην προώθηση των αξιών της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ένταξης, καθώς και στη σύνδεση των ανθρώπων μέσω της ανοχής και της κατανόησης
Διαβάστε το μήνυμα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023, «Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με» στον σύνδεσμο: librarychania.gr».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα