Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Δημοσκοπική μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Σε απόσταση… αναπνοής βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Alpha και της Abacus το α΄μέρος της οποίας παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού.


Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι προηγείται η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου με ποσοστό 32,0% για να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5% και το Κίνημα Αλλαγής με 17,0%. Αμέσως μετά είναι το ΚΚΕ με 5,0% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 2,0% και το ΜεΡΑ25 με 2,0%.
Αλλο κόμμα θα ψήφιζε το 6,5%, των ερωτηθέντων, λευκό η αποχή θα επέλεγε το 5,0% ενώ «δεν απαντώ» δήλωσε το 13,0%.

Για τις συνέπειες της πανδημίας η πλειονότητα (62%) αναφέρεται σε αδυναμία προγραμματισμού ζωής και ακολουθεί από το 48% η απώλεια εισοδήματος και από το 44% η αλλαγή συνθηκών εργασίας. Σχετικά με τις ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας το 29% θεωρεί ότι οι πολίτες δεν τηρούσαν τα μέτρα, το 28% ότι δεν ελέγχοντας επαρκώς τα μέτρα, το 27% ότι το κράτος δεν έλαβε αρκετά αυστηρά μέτρα και το 16% ότι το κράτος δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα.

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα από 19 -23 Ιανουαρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε πανελλαδική κάλυψη και πήραν μέρος 1.012 άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αμφισβήτησε χθες βράδυ με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα