Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» η ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών ανοικτής πρόσβασης στη “Σακορράφειο” Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στην υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί – μέσω αυτού – η ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ανοικτής πρόσβασης στη “Σακορράφειο” Δημοτική Βιβλιοθήκη προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «στο πλαίσιο της πρότασης περιλαμβάνεται η καταλογογράφηση, ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και προβολή του σημαντικού αρχείου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ενώ επίσης θα αναπτυχθούν και καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές προβολής και διάχυσης του αξιόλογου υλικού αυτής. Για το σκοπό αυτό υπογράφηκε, τις προηγούμενες ημέρες, η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και του Προέδρου του ΔΟΠΑΠ, Αδάμ Δαμιανάκη προκειμένου ο Δήμος – ο οποίος διαθέτει την αναγκαία διοικητική και επιχειρησιακή ικανότητα που απαιτεί το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» – να αναλάβει την προετοιμασία και την υποβολή της σχετικής πρότασης στο ανωτέρω χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην εν λόγω πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Μ. Φραγκάκης ανέφερε πως «ο Δήμος Μινώα από κοινού με τον ΔΟΠΑΠ στοχεύουν στην τοπική ανάπτυξη και παραγωγή πολιτιστικού έργου και περιεχομένου για την κοινωνία και τους επισκέπτες της περιοχής του Δήμου μας, για τη δημιουργία εξωστρεφών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο το σημαντικό έργο που παράγει η Σακκοράφειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία επιδιώκουμε – μέσω της εν λόγω πρότασης – να χρηματοδοτηθεί για να εκσυγχρονιστεί και να αναπτύξει νέες ψηφιακές υπηρεσίες και εργαλεία που θα αναδείξουν το σημαντικό αρχειακό υλικό και το πλούσιο έργο της». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Α. Δαμιανάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόταση χρηματοδότησης που θα κατατεθεί από το Δήμο στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της δημοτικής βιβλιοθήκης, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο για την υποστήριξη των δράσεων του ΔΟΠΑΠ και ειδικότερα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης»

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα