Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δήμος Καντάνου – Σελίνου: Αμεση ανάγκη δημιουργίας εμβολιαστικού κέντρου

Επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, στην οποία τονίζεται η άμεση ανάγκη δημιουργίας εμβολιαστικού κέντρου στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, απέστειλε ο Δήμος Καντάνου Σελίνου.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή αναφέρει «με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εξαίρεση του Κέντρου Υγείας Καντάνου από εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορωνοϊού (covid-19).
Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου είναι ένας ορεινός και απομακρυσμένος δήμος βάσει ΦΕΚ 87/07-06-2010. Απέχει 75χλμ από το πλησιέστερο αστικό κέντρο, την πόλη των Χανίων, σε ένα δύσβατο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο γεγονός που καθιστά δυσχερή την μετάβαση των κατοίκων και των επισκεπτών σε άλλες δομές υγείας π.χ. στα Χανιά ή στο Καστέλι.
Η πλειονότητα των κατοίκων του ορεινού όγκου του δήμου μας είναι ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών, οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μόνοι τους αφού τα παιδιά τους έχουν μετοικήσει σε μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την μετάβασή τους σε άλλες μονάδες υγείας για να εμβολιαστούν.
Η άμεση λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Καντάνου κρίνεται απαραίτητη περισσότερο από ποτέ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες μας ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι οι οποίοι καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι και 150 χιλιόμετρα μέσα σε μία ημέρα, για να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων ευελπιστώντας στην εύρεση άμεσης λύσης για να αντιμετωπιστεί άμεσα η πανδημία και να αποφευχθεί η υπονόμευση του εμβολιασμού.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα