Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Δήμος Χανίων: Έκτακτη επιχορήγηση 100.000 € στο Δημοτικό Γηροκομείο

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ δόθηκε από τον Δήμο Χανίων προς το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, για την κάλυψη δαπανών του.
Την σχετική απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χανίων στη 17η συνεδρίασή της μετά από σχετικό αίτημα του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του Γραφείου Εκκαθάρισης Δαπανών του Τμήματος Εξόδων της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών – με βάση την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια – «το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων προσπαθεί να προσφέρει απρόσκοπτα από το έτος 1930 ποιοτικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Οι ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό κι επαρκείς πόρους είναι τεράστιες, αφού οι απαιτήσεις και οι υπηρεσίες που προσπαθούμε να καλύψουμε ως ίδρυμα συνεχώς αυξάνονται.
Μπροστά σε αυτές τις ανάγκες έρχεται δυστυχώς να προστεθεί και το γεγονός αρχικά ότι τα έσοδα του Ιδρύματος ως τις 31-10-2021 έχουν μειωθεί κατά 800.000 ευρώ περίπου σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2020. Σε αυτό συμβάλει και το ότι οι εισπράξεις από τα Νοσήλια του ΕΟΠΥΥ έχουν μειωθεί πάρα πολύ λόγω και των περιορισμένων νέων εισαγωγών ηλικιωμένων σε περίοδο πανδημίας COVID-19.
Παράλληλα, το Ίδρυμα εν όψει κορωνοϊού COVID 19 βρέθηκε στην ανάγκη κάλυψης έκτακτων εξόδων. Στην προσπάθεια τήρησης του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω COVID 19, το Δημοτικό Γηροκομείο ως δομή κλειστού τύπου και λόγω των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που φιλοξενεί, έπρεπε να αντιμετωπίσει το έκτακτο οικονομικό βάρος που προέκυψε από την αγορά υγειονομικού υλικού όπως για παράδειγμα, οι προστατευτικές μάσκες, τα γάντια κ.ο.κ., ενώ έγιναν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού με αποτέλεσμα να χρειαστούν επιπλέον πιστώσεις για τις ανάγκες του νέου προσωπικού. Ωστόσο, δεν προβλέφθηκε καμία επιχορήγηση από το κράτος και έτσι το Ίδρυμα αναγκαστικά βρέθηκε ενώπιον αυξημένων εξόδων που χρειαζόντουσαν να καλυφθούν άμεσα».
Προστίθεται τέλος ότι «το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων βρίσκεται σε πολύ δυσχερή κατάσταση καθώς τα προαναφερθέντα ζητήματα ζημιώνουν οικονομικά το ίδρυμα, με αποτέλεσμα να μη δύναται να ανταποκριθεί σωστά στις υποχρεώσεις που καθημερινώς γεννιούνται, υπηρετώντας πάντα την εύρυθμη λειτουργία του. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου Χανίων με έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ, ώστε το Δ.Γ.Χ. να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο που υπηρετεί προς όφελος όλων των συμπολιτών του».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα