Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στα Ανώγεια

Στη δημιουργία υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης προχωράει μία ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου στο Ρέθυμνο με στόχο να ενισχύσει την ανάγνωση βιβλίων σε περίοδο οικονομικά δύσκολη, με βιβλία που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.
Το βιβλιοπωλείο Αυτογνωσία θα δέχεται στην υπαίθρια βιβλιοθήκη του βιβλία από όλους όσους δεν τα χρειάζονται, ούτως ώστε άλλοι πολίτες του Ρεθύμνου να μπορέσουν να τα δανειστούν και να τα διαβάσουν. Παράλληλα όσοι διαθέτουν βιβλία στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα μπορούν και οι ίδιοι να δανειστούν άλλα βιβλία.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου κα Λαμπρινού «από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει το ταξίδι των βιβλίων στο Ρέθυμνο διότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε διαπιστώνω καθημερινά πως αρκετοί επιθυμούν να πάρουν ένα βιβλίο αλλά οικονομικά δεν μπορούν να διαθέσουν ακόμα και κάποια λίγα ευρώ. Στη βιβλιοθήκη μας που θα είναι βιβλιοθήκη όλου του Ρεθύμνου θα τοποθετήσω πρωτίστως εγώ βιβλία από παιδικούς συγγραφείς, λογοτέχνες νομπελίστες, κλασσικούς αλλά και βιβλία που μπορούν να σε ταξιδέψουν… Είναι πρώτη φορά που κάνουμε αυτό το εγχείρημα αλλά είναι κάτι που αισθάνομαι ότι το έχει η κοινωνία μας ανάγκη. Εμείς θα βοηθήσουμε να υπάρξει αλληλεγγύη όχι μόνο στα βασικά είδη αλλά και στα βασικά είδη της ψυχής μας και ένα από αυτά είναι το βιβλίο».
Επίσης στα Ανώγεια Μυλοποτάμου πραγματοποιήθηκε δωρεά δώδεκα χιλιάδων επτακοσίων ευρώ για την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με στόχο να βοηθηθεί το πολιτιστικό έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέπτονται τόσο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όσο και επισκέπτες με αποτέλεσμα το επιμορφωτικό της έργο να είναι πολύ σπουδαίο τα τελευταία χρόνια. Με τη δωρεά αυτή σε μία εποχή με οικονομικά προβλήματα για όλους, θα μπορέσει ο δήμος Ανωγείων να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του με νέες εκδόσεις, και να συνεχίσει το έργο της τόσο σε επίπεδο πολιτισμού όσο και στο κοινωνικό της έργο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα