Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Γιορτή κρητικής διατροφής

Με στόχο τη στήριξη και προβολή των προϊόντων της κρητικής γης, του κρητικού πολιτισμού και του τουρισμού άνοιξε με επιτυχία η αυλαία των εκδηλώσεων της “3ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής”, στον δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου.

Τις εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Ιουλίου, συνδιοργανώνουν η Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Το μήνυμα των εκδηλώσεων στήριξης και προβολής των κρητικών προϊόντων, του πολιτισμού και του τουρισμού έστειλαν το βράδυ των εγκαινίων, παρουσία εκθετών, βουλευτών, φορέων και πλήθους κόσμου, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γιακουμάκης, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Β. Κορκίδης κ.ά.
Η γιορτή θεσμός, όπως τόνισαν οι συνδιοργανωτές, «έχει επιτύχει και κάθε χρόνο ενισχύεται και εμπλουτίζεται. Είναι γιορτή με εκδηλώσεις που έχουν αγκαλιάσει το Ρέθυμνο, την Κρήτη ολόκληρη, τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τα εκλεκτά κρητικά προϊόντα, την κρητική κουζίνα, τον πολιτισμό, την παράδοση του νησιού μας…». Παράλληλα οι συνδιοργανωτές επεσήμαναν ότι η γιορτή κρητικής διατροφής κάνει πράξη τον στόχο που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης με τους φορείς του νησιού που είναι η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Η συνδιοργάνωση “3η Γιορτή Κρητικής Διατροφής” περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσία, εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και άλλες δραστηριότητες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες