Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε στέλεχος επιχείρησης

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 80χρονου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας με μεταλλευτική δραστηριότητα, για περιβαλλοντική ρύπανση, προερχόμενη από την εκπομπή αέριων ρύπων και τέφρας, σε περιοχή του δήμου Πολυγύρου, στη Χαλκιδική.

Προηγήθηκε επιτόπια αυτοψία στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης από μικτό κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος (Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος), ενώ παράλληλα ελήφθησαν δείγματα τέφρας από διάφορα σημεία (αντικείμενα, σκεπές σπιτιών, φυτά, αυτοκίνητα και δέντρα) της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση για τον προσδιορισμό της σύστασής τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «από την επιθεώρηση και τη συλλογή και περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που ελήφθησαν, προέκυψαν παραβάσεις αναφορικά με την ύπαρξη πυκνού νέφους καυσαερίων, διαπιστώθηκε μη επιτρεπόμενη καύση πετρελαιοειδών καταλοίπων, μη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάχυσης της σκόνης, καθώς και υποβολή αναληθών στοιχείων στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Επίδοσης και υπερβάσεις των ανώτατων ορίων αέριων εκπομπών καυσαερίων».

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα