Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Δικαστικός συμβιβασμός για το Λαφονήσι μεταξύ δήμων

Τα… βρήκαν ενώπιον της δικαιοσύνης στην οποία βρέθηκαν χθες ο νυν δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Α. Περάκης και ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου Θ. Σταθάκης για μια αντιδικία τους πάνω στα όρια του Λαφονησιού τον Ιούνιο του 2016.
Η υπόθεση στην οποία κατηγορούμενος ήταν ο τότε δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης και μηνυτής ο τότε και σήμερα δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνης Περάκης εκδικάσθηκε χθες το μεσημέρι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.
Ο δήμαρχος Κισσάμου κατηγορείτο ότι το καλοκαίρι του 2016 ανέπτυξε ομπρελοκαθίσματα σε έκταση στο Λαφονήσι που ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου υποστήριζε ότι είναι στα δικά του όρια. Από τη μεριά του ο τότε δήμαρχος Κισσάμου υποστήριζε πως η ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων είχε γίνει εντός «των δικών μας διοικητικών ορίων».
Στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης ο δήμαρχος Καντάνου- Σελίνου ανέφερε πως έκανε μήνυση γιατί θεωρεί ότι ο Δήμος Κισσάμου ανέπτυξε ομπρελοκαθίσματα στη δική του έκταση, κάτι που αρνείται ο Δήμος Κισσάμου. Το δικαστήριο έκρινε ότι η αντιπαράθεση είναι αστικού χαρακτήρα και έχει να κάνει με όρια που δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, επομένως η κατηγορία σε βάρος του δημάρχου Κισάμου ότι παρενέβη στον αιγιαλό δεν ευσταθεί για αυτό και τον αθώωσε.
Το φετινό καλοκαίρι πάντως οι δύο Δήμοι δεν ήλθαν σε καμία αντιπαράθεση καθώς είχαν συμφωνήσει προφορικά να μην βάλει κανείς ομπρελοκαθίσματα στην επίδικη περιοχή που σε ότι αφορά το παραλιακό μέτωπο δεν είναι πάνω από 150 τ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα