Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

“Δικαίωσις” για τον κόσμο της γυναίκας

Η “Δικαίωσις” μια νουβέλα για τον κόσμο της γυναίκας και τον κόσμο γύρω της, της Άριας Αθανασάκη παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας από τις εκδόσεις “Ραδάμανθυς” στον κήπο του ξενοδοχείου Porto Veneziano.
O μουντός καιρός και οι ψιχάλες της βροχής δεν απέτρεψαν πολύ κόσμο να δώσει το παρόν και να συγχαρεί τη συγγραφέα για την επιτυχημένη της δουλειά.

Η συγγραφέας του βιβλίου κα. Αρια Αθανασάκη

Στην παρουσίαση του βιβλίου η φιλόλογος Αργυρώ Λουλαδάκη επισήμανε πως αυτό που τη συγκλόνισε στη δουλειά της Άριας Αθανασάκη «είναι κυρίως η αναβίωση της αγροτικής ηθογραφικής νουβέλας στον 21ο αιώνα. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό το πράγμα σε μια εποχή όπως η σημερινή της παγκοσμιοποίησης. Με τη “Δικαίωσις” η συγγραφέας επανέρχεται στο θέμα της ανεκπλήρωτης αγάπης με φόντο πάλι την Ελληνική επαρχία».

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Τα χαρακτηριστικά της γραφής της Αθανασάκη υπογράμμισε η φιλόλογος Μαρία Γαυγιωτάκη επισημαίνοντας «τη γλαφυρότητα και την εύστοχη λιτότητα. Το γεγονός ότι στη “Δικαίωσις” τα διατηρεί και τα εξελίσσει ακόμα περισσότερο φανερώνει την παγίωση ενός προσωπικού εν είδη δακτυλικού αποτυπώματος. Απλού, με ακρίβεια, αβίαστη φυσικότητα για αυτό και ρεαλιστικού που υπηρετεί χωρίς φλύαρες εξάρσεις την αλήθεια των ηρώων της. Μια αλήθεια που με γοητεύει γιατί πατάει σε αληθινούς ανθρώπους σε πραγματικά κοινωνικά φαινόμενα του σήμερα και τους χθες».
«Διαβάζοντας τους χαρακτήρες, τα κίνητρα τους, τις προσωπικές τους χίμαιρες, τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους, τις ιστορίες τους που ξεδιπλώνονται πολύ αριστοτεχνικά με τα άλματα που κάνει η συγγραφέας κατάλαβα ότι αυτοί οι άνθρωπιο έχουν τόση αλήθεια μέσα τους που και πλάσματα φαντασίας να είναι είναι το ίδιο αληθινοί» ήταν το σχόλιο του συγγραφέα Παναγιώτη Ζαφείρη.
Ακολούθησε ο ψυχίατρος Αντώνης Λιοδάκης που αρχικά μίλησε με θερμά λόγια για τον εκδότη Χρήστο Τσαντή και την δουλειά που έχει κάνει στο χώρο του βιβλίου. Για το “Δικαίωσις” εξήγησε πως «δικαιώνει τα πιο αδικαίωτα απόκρυφα μονοπάτια του είναι μας» και παρακίνησε τον κόσμο να το πάρει στα χέρια του και να χαθεί στις σελίδες του.
Στο χαιρετισμό του ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων “Ραδάμανθυς” τόνισε πως «η νουβέλα είναι μικρή σε μέγεθος αλλά ανοίγει πολύ μεγάλα ζητήματα. Περιέχει τόσα νοήματα μέσα που πραγματικά σε κλυδωνίζουν και με μεγάλη σχέση με την επικαιρότητα» και συμπλήρωσε πως τόσο η “Δικαίωσις” όσο και το πρώτο βιβλίο της Άριας Αθανασάκη “Το Τίμημα” «συνομιλούν παρότι διαφορετικά μεταξύ τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα